8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cazarma PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a continuat şi vineri să îl critice pe liderul partidului, Mircea Geoană, ale cărui acţiuni le caracterizează drept primitive şi nepotrivite pentru un partid social-democrat.

„Reguli pentru jocuri de copii“

„Partidul nu e o cazarmă în care se rezolvă treburile prin ordine. Oamenii se adună, se unesc într-un partid care naşte o conştiinţă prin unitatea valorilor şi a principiilor, asta îi uneşte, nu biciul şefului“, a declarat vineri senatorul Ion Iliescu, citat de NewsIn. Fostul şef al statului a afirmat că atât Mircea Geoană, cât şi alţi membri din jurul lui au venit târziu în partid pentru a culege roadele, iar acum acţionează cu o gândire primitivă. „Asta e o mentalitate primitivă a unora care nu prea ştiu ce e aia politică, care nu au fost în marile bătălii care au contribuit la democraţia postrevoluţie a României. Au venit la plăcinte“.

Ion Iliescu afirmă că nici liderul PSD, nici cei din jurul lui nu au dreptul să facă ordine în partid pentru că nu au experienţa necesară şi nu au contribuit cu nimic. El critică în special modul de a acţiona în astfel de situaţii. „Şi Geoană, şi cei din jurul lui sunt oameni care nu au fost în politică. Au venit după 2000, când se rezolvaseră toate problemele, după ce s-au înclinat în faţa tuturor. Ei vin acum să facă ordine într-un partid care s-a clădit cu mare trudă, cu oameni de valoare, solizi şi serioşi. Vin cu reguli pentru jocuri de copii sau pentru oameni primitivi, care nu ştiu ce e aia partid“.

„O gândire primitivă“

Senatorul Ion Iliescu a comparat actuala situaţie din partid cu o unitate militară unde comandantul este cel care dă ordine şi ceilalţi execută. „Ei cred că partidul se înregimentează ca la cazarmă. E un comandant şef care dă dispoziţie şi toţi se înclină. A impune reguli cazone înseamnă o gândire primitivă a vieţii politice. E firesc când un partid intră în opoziţie să nu aibă o viaţă uşoară, dar ţine de forţa oamenilor şi unitatea ideilor, de crezul comun. Asemenea măsuri de creare a unor unităţi artificiale prin măsuri coercitive sunt străine unui partid politic în general, cu atât mai mult unui partid social- democrat, dar depinde de creşterea fiecăruia ca individualitate“, a spus fostul şef al statului.

„Nu are autoritatea morală“

Iliescu susţine că Geoană continuă să-l atace, deşi ar trebui să-i mulţumească. „E mai tânăr decât mine cu 20 de ani. El vorbeşte de trădare?! Nu are autoritatea morală să vorbească. Geoană a fost numit de mine ambasador al SUA şi, din păcate, după câteva luni, în urma alegerilor, trimite o scrisoare de felicitare noului preşedinte ales şi îi mulţumeşte că a scăpat ţara de un cancer-PDSR şi Iliescu“. Preşedintele de onoare al PSD spune că a a încercat să-l ierte, dar Geoană a continuat să facă greşeli. „L-am iertat pentru că sunt tolerant, nu am păstrat ranchiună, nu m-am răsculat. Am căutat să dau şanse de revenire tuturor şi el îşi permite obrăznicii la adresa mea? E ruşinos“, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU