11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrum expres Craiova-Piteşti, construit pentru Ford

Drum expres Craiova-Piteşti, construit pentru Ford

Drumul expres Craiova-Piteşti şi noua centură a Bucureştiului, ale cărei lucrări vor fi demarate în circa o lună, vor duce la fluidizarea traficului care se va crea în şi dinspre uzina Ford, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.
Ministrul susţine că odată ce se va da în folosinţă uzina Ford, peste 100 de camioane vor pleca zilnic din Craiova cu destinaţia portul Constanţa, iar noua şosea de centură a Capitalei cât şi drumul expres de la Craiova la Piteşti vor face legătura dintre autostrăzile Bucureşti – Piteşti şi Bucureşti – Constanţa.
"Lucrările de construcţie a primelor două tronsoane ale noii şosele de centură a Bucureştiului vor începe în circa o lună de zile şi sperăm să fie finalizate în termen de doi ani. În acelaşi timp, viitorul drum expres Craiova – Piteşti, care va dispune de patru benzi, va fluidiza traficul spre uzina Ford", a spus Orban, citat de NewsIn.
Ministrul nu a declarat care va fi valoarea investiţiei în drumul expres însă a adăugat că până în primul semestru din 2009, când Ford va începe producţia la Craiova, lucrarea va fi finalizată. În schimb, pentru fluidizarea traficului pe DN1 între km 8+100 – 17+100 şi pentru centura rutieră în zona de nord a municipiului Bucureşti a fost deja alocată suma de 123,56 milioane de lei.
Reprezentanţii companiei Ford s-au arătat mulţumiţi de proiectele ministerului şi au declarat că noua infrastructură îi va ajuta mult în transporturile care vor fi făcute dinspre uzina de la Craiova. "Infrastructura actuală din România, dar şi proiectele ministerului au fost un punct important în achiziţia noastră. Cred că totul va decurge conform planurilor, iar în primul semestru din 2009 să facem primele transporturi", a declarat Lyle Watters, directorul de strategie al Ford Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS