7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFetiţă de trei ani jumătate, în comă alcoolică

Fetiţă de trei ani jumătate, în comă alcoolică

O fetiţă de trei ani şi jumătate, dintr-o localitate brăileană, a ajuns aseară beată la secţia de urgenţe a spitalului judeţean. Micuţa rămăsese singură acasă cu un frate, care n-a observat că surioara lui a băut ţuică. Cei doi copii vor fi evaluaţi de specialişti de la protecţia copilului şi în funcţie de rezultatele anchetei se va decide soarta lor.
Părinţii celor doi copii sunt separaţi de doi ani, iar micuţii au rămas în grija tatălui. Bărbatul spune însă că nu exista băutură la îndemâna lor şi bănuieşte că fetiţa s-a urcat pe masă şi a luat sticla de pe dulap.
"Eu am fost plecat la muncă. Ce să spun?! Când am venit acasă am auzit şi eu. A fost singură în curte. Am plecat la 3 şi am venit la 6", a explicat Marian Tudor, tatăl fetiţei.
Micuţa a fost găsită de mătuşa ei, care spune că tatăl obişnuieşte să-şi lase copiii singuri, uneori chiar şi noaptea.
"Fetiţa era aproape leşinată, nu mai reacţiona, am scos-o pe braţe afară la aer şi pe urmă am anunţat salvarea", povesteşte Silvia Tudor, mătuşa copilului.
"Copilul avea alenă alcoolică, tulburări de echilibru şi manifeste specifice consumului de alcool", a susţinut Horia Drăgoi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila.
Starea fetiţei este acum bună şi va fi externată în cel mai scurt timp.
"S-a stabilit plasamentul în regim de urgenţă a celor doi copii, astfel încât specialiştii noştri să realizeze o evaluare complexă a acestora", a declarat Simona Cimpoaie, purtătorul de cuvânt DGASPC Brăila.
Primarul localităţii spune că o comisie specială îi monitorizează pe cei doi copii din 2005, de când părinţii lor sunt despărţiţi, dar nu a observat nereguli până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS