6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Poliţiei Argeş a cerut eliberarea din funcţie

Şeful Poliţiei Argeş a cerut eliberarea din funcţie

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, chestorul Marian Orjan, a cerut astăzi eliberarea din funcţia deţinută şi trecerea într-un post corespunzător gradului profesional. Cererea de eliberare din funcţie a fost aprobată de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, urmând, conform procedurilor, ca ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, să-şi dea sau nu acordul pentru această schimbare.
Chestorul Marian Orjan este cercetat, alături de alţi doi poliţişti din IJP Argeş, de către Corpul de control al ministrului internelor şi reformei administrative în legătură cu muşamalizarea unui accident de circulaţie. Accidentul s-a produs pe 23 august, în jurul orei 21:30 când un autoturism de teren a lovit un cap de pod aflat la numărul 327 al şoselei Mărăcineni din Judeţul Argeş, pe sensul care duce spre Piteşti. Autoturismul de teren,un KIA, s-a răsturnat. În urma impactului violent, maşina a fost grav avariată, iar şoferul, singurul pasager al autoturismului, a fost salvat de martori. Aceştia au spus că şoferul şi-a revenit foarte repede după accident şi a refuzat ajutorul unui echipaj al Ambulanţei Piteşti. Ulterior, poliţiştii din localitatea argeşeană Stefăneşti au întocmit procesul de constatare a accidentului, iar ca autor a fost trecut subofiţerul Zamfir Olteanu, şoferul chestorului Marian Orjan.
O sesizare telefonică din interiorul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş a indicat faptul că la volan s-ar fi aflat şeful poliţiei Argeş, chestorul Marian Orjan. Din declaraţiile martorilor, descrierea şoferului se potriveşte cu fizionomia chestorului Marian Orjan şi nicidecum cu cea a şoferului acestuia.
Anchetatorii au prelevat o probă de sânge din maşina implicată în accident, urmând ca procurorii să ceară compararea ei cu o una recoltată de la chestorul Marian Orjan. Alţi doi poliţişti, şoferul chestorului şi subofiţerul care a întocmit procesul verbal sunt în atenţia Corpului de control al ministrului. Chestorul Marian Orjan susţine că la volanul autoturismului implicat în accident a fost şoferul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS