14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderii PSD, rezervaţi în privinţa propunerii lui Năstase

Liderii PSD, rezervaţi în privinţa propunerii lui Năstase

Liderii PSD sunt deocamdată rezervaţi în a comenta afirmaţiile lui Adrian Năstase. Pentru alte partide, cum ar fi PRM, propunerea lui Năstase reprezintă soluţia pentru supravieţuirea partidului.
"Eu înţeleg ce a spus Năstase ca pe un semnal în legătură cu necesitatea de a da sens şi voinţă conducerii colective, în general, a partidului. În acest moment suntem aleşi în congres cu o conducere votată şi considerăm că din acest punct de vedere semnalul dat de Năsatse ar trebuie să meargă în acest sens", este de părere Cristian Diaconescu, purtător de cuvânt al PSD.
Nu cred că e posibilă o astfel de conducere. Eu acum aud de la dumneavoastră aşa ceva", a spus Ioan Rus, preşedinte PSD Cluj.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că, oricum, deciziile se iau în acest partid în mod colectiv, hotărârile majore fiind luate de Comitetul Executiv al PSD, care este un for reprezentativ.
"Deciziile majore le ia Comitetul Executiv, care înseamnă BPN-ul plus preşedinţii de organizaţii de la nivel de judeţe, deci tot colectivă este decizia în final, dacă respecţi statutul", a spus Văcăroiu, întrebat fiind dacă Biroul Permanent Naţional al PSD nu poate fi considerat o conducere colectivă.
Nicolae Văcăroiu a mai afirmat că este nevoie ca PSD să aibă "o conducere care să fie competentă, să se implice şi care să reuşească prin ceea ce face, să se impună nu cu forţa în faţa colegilor de partid".
Preşedintele Senatului a dat şi o replică ironică lui Adrian Năstase, amintind că au mai existat colective, anume fostele Cooperative Agricole de Producţie (CAP). "Colective ştiţi că am avut, au fost CAP-urile", a afirmat Nicolae Văcăroiu.
Senatorul PSD Şerban Nicolae a exprimat opinia că un congres extraordinar ar fi, în momentul de faţă, "prematur".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS