16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă focare de rabie în judeţul Vaslui

Două focare de rabie în judeţul Vaslui

Autorităţile sanitar veterinare din judeţul Vaslui au intrat în alertă după ce au fost descoperite două vulpi turbate, una în comuna Hoceni şi alta în apropiere de municipiul Vaslui, informează NewsIn.
Potrivit directorului Autorităţii Sanitar-Veterinare (ASV) Vaslui, Decebal Săraru, toate animalele din zonele de focare vor fi vaccinate antirabic, iar două persoane care au intrat în contact cu o vulpe turbată se află sub supraveghere epidemiologică. “Vom vaccina toate animalele din zona celor două focare de rabie  descoperite la Hoceni şi Vaslui. Sperăm ca oamenii să fie receptivi, cu atât mai mult cu cât imunizarea va fi gratuită. În această campanie de vaccinare vor fi incluse şi animale domestice", a declarat directorul ASV Vaslui, Decebal Săraru.

La Hoceni, o vulpe a intrat în curtea unei gospodării aflate la aproximativ 300 de metri de o pădure, iar proprietarul a ucis-o cu o furcă, fiindcă a devenit agresivă. Sesizaţi, reprezentanţii ASV Vaslui, au prelevat probe care au stabilit că vulpea fusese turbată.

Cel de-al doilea focar de rabie s-a înregistrat în apropierea municipiului Vaslui, la o gospodărie de la periferia oraşului, situată în apropierea unei păduri. Proprietara a găsit în curte o vulpe moartă, iar în urma analizelor s-a stabilit că şi aceasta avea rabie. Doi dintre membrii familiei au atins vulpea moartă, iar în prezent sunt monitorizaţi epidemiologic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS