15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii pentru şcoli s-au evaporat

Banii pentru şcoli s-au evaporat

Directorii de şcoli şi primarii doljeni va trebui să răspundă de modul în care s-au folosit fondurile alocate pentru reparaţii şi igienizări, a spus Svetlana Preoteasa, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Declaraţia a fost făcută ieri, într-o conferinţă de presă, după ce reprezentanta MEC a vizitat mai multe şcoli şi grădiniţe din sudul judeţului Dolj pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru începerea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ vizitate sunt din localităţile Tunarii Vechi, Poiana Mare şi Cetate. Svetlana Preoteasa a spus că în şcoli şi grădiniţe este un dezastru de neimaginat: iarba necosită, WC-uri mizere, pereţi fisuraţi de sus până jos, infiltraţii, tavane prăbuşite, cărţi aruncate pe jos. În unele şcoli, lucrările de reparaţii sunt abia la început, iar în altele         s-au finalizat fără să se vadă mare lucru.
 „La Bucureşti s-a raportat că Doljul a folosit 36% din fonduri. Dar când vii aici şi vezi situaţia îţi dai seama că majoritatea banilor primiţi au intrat în buzunarele unora care fac averi imense. Este un dezinteres total“, a precizat Svetlana Preoteasa.
Aceasta a mai spus că Liceul din Cetate arată atât de rău încât, dacă nu vor fi terminate lucrările până duminică, ISJ Dolj nu va permite elevilor să intre în şcoală pe 17 septembrie.
Din păcate, cele spuse de Svetlana Preoteasa au rămas simple vorbe în vânt. Doar ziariştii agreaţi au avut ieri privilegiul de a-l însoţi pe secretarul de stat în vizita prin unităţile şcolare din judeţ, reprezentanţii Prefecturii Dolj „uitând“ să invite şi Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII