21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii cer Guvernului stoparea angajărilor din administraţie

Sindicaliştii cer Guvernului stoparea angajărilor din administraţie

Alianţa Sed Lex a solicitat Guvernului stoparea tuturor concursurilor pentru angajare în administraţia publică, precum şi reducerea numărului de angajaţi de la cabinetele demnitarilor, ca urmare a declaraţiilor miniştrilor muncii şi finanţelor de reducere a personalului bugetar cu 10%.
Potrivit unui comunicat de astăzi al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, sindicaliştii îşi exprimă îngrijorarea în urma declaraţiilor ministrului finanţelor Varujan Vosganian, potrivit cărora cheltuielile cu pregătirea profesională a bugetarilor cresc de trei ori de la an la an.
"Aceşti reprezentanţi ai Guvernului par să nu cunoască realitatea din sistemul bugetar, luptele politice îndepărtându-i de programul de guvernare asumat, nefiind clar dacă sunt la putere sau în opoziţie. Programele de pregătire profesională, referitor la care domnul ministru Varujan Vosganian spune că au caracter <turistic> se desfăşoară sub egida Institutului Naţional de Administraţie, condus de un reprezentant al Guvernului, care, dacă nu coordonează eficient şi legal această activitate, poate fi demis. Pe de altă parte, indemnizaţia de dispozitiv este acordată anumitor categorii de angajaţi prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, membru, de asemenea, al Guvernului în funcţiune", informează comunicatul.
Alianţa Sed Lex mai informează că în urma declaraţiilor ministrului Varujan Vosganian, corelate cu cele ale ministrului muncii, Paul Păcuraru, referitoare la reducerea cu 10% a angajaţilor din sistemul bugetar, sindicatele au solicitat Guvernului stoparea tuturor concursurilor de angajare din sistem şi micşorarea numărului de angajaţi din cabinetele demnitarilor, 4.000 de asemenea funcţii însemând un efort bugetar echivalent cu salariile a 12.000 de angajaţi pe funcţii de execuţie. Sed Lex solicită, de asemenea, şi eliminarea din sistem a persoanelor care cumulează pensia cu salariul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS