21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Muzica în alb şi negru

Filme mute ca „Faust“ din 1926, „Golem-cum a venit pe lume“ (1920) sau „Metropolis“ (1926) vor rula acompaniate live de trioul Aljoscha Zimmermann, alături de alte cinci pelicule contemporane, ca „Venus“ sau „Regina“, la prima ediţie a manifestării „Muzica în alb-negru. Sibiu Film Fest“. Evenimentul se desfăşoară în perioada 12-16 august şi face parte din programul oficial „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“, potrivit organizatorilor.

NewsIn

 

Filmul românesc la Toronto

Cel mai recent film de Nae Caranfil, „Restul e tăcere“, şi prima peliculă românească de ficţiune, „Independenţa României“ (1912), ce constituie subiectul producţiei lui Caranfil, au rulat în ultima zi a festivalului de film de la Toronto, potrivit site-ului evenimentului. La aceeaşi manifestare au fost prezentate şi peliculele româneşti „Nu te supăra, dar..“ de Adina Pintilie şi „Valuri“ de Adrian Sitaru.

NewsIn

 

Concurs de portrete ale prinţesei Diana

Cotidianul Bild, unul dintre cele mai importante din Germania, şi-a invitat vineri cititorii să se înscrie într-o competiţie în care să realizeze portretul prinţesei Diana, pentru a comemora zece ani de la moartea acesteia, potrivit Reuters. Editorii vor alege cele mai bune trei portrete şi vor anunţa câştigătorul pe 31 august. Concurenţii pot câştiga o excursie la Londra şi un zbor cu elicopterul deasupra mormântului Dianei, de la Althorp Park, în nordul capitalei britanice.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS