12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: A încercat să ocolească punctul de trecere

Dolj: A încercat să ocolească punctul de trecere

Un adolescent din Dolj, în vârstă de17 ani, a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la PTF Bechet, în timp ce încerca să treacă  ilegal frontiera în Bulgaria, prin ocolirea punctului de trecere, deoarece nu îndeplinea condiţiile legale de ieşire din ţară, necesare minorilor.
Vineri, în jurul orei 23.55, la PTF Bechet- Dolj, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, Florin B., de 25 ani, şofer al unui microbuz ce tranposta în Grecia, 12 cetăţeni români.
În microbuz călătoreau ca pasageri Gheorghe L., de 17 ani, însoţit de vărul său, Claudiu F., de 21 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Dolj. La controlul de frontieră, însoţitorul a prezentat acordul notarial al părinţilor pentru ca minorul să treacă graniţa, fără să posede însă şi cazierul judiciar personal, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, privind regimul călătoriilor minorilor.
Constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale, poliţiştii de frontieră le-au comunicat celor doi tineri că nu pot continua călătoria, fapt pentru care nu li  s-a permis ieşirea din ţară.
Sub pretextul că doreşte să le găsească doljenilor un alt mijloc de transport, pentru a se întoarce în orasul de domiciliu, şoferul microbuzului i-a condus la ieşirea din punctul de trecere unde i-a indicat minorului pe unde să ocolească, astfel încât să  evite controlul de frontieră, ulterior urmând să-l îmbarce in microbuz.
Sperând că nu poate fi observat în intuneric, tânărul a ocolit punctul de control, încercând să ajungă la ferry-boat-ul care transporta mijloacele de transport pe malul bulgăresc al Dunării, fiind reţinut însă de poliţiştii de frontieră.
Tânărul de 17 ani este  cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul microbuzului pentru instigare la săvârşirea infracţiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei, la finalizare urmând a fi prezentaţi parchetului teritorial pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS