10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou mod de exprimare - arta fotografică

Un nou mod de exprimare – arta fotografică


Galeriile de artă ale Cercului Militar Craiova au găzduit expoziţia celei de-a douăsprezecea serii de absolvenţi ai cursului de tehnică şi artă fotografică. Faţă de celelalte expoziţii, aceasta are o notă aparte de originalitate prin tematica lucrărilor expuse.

„Dacă printre alte forme de comunicare am introduce şi arta fotografică, aş zice că aceasta este prima. Este una dintre cele mai bune expoziţii. Tinerii îndrăgesc arta fotografică. Tind spre perfecţionare în acest domeniu, chiar dacă preocupările lor sunt paralele cu arta fotografică“, a spus preşedintele fotoclubului, col.(r) Mircea Anghel. Imaginea este mai elocventă, mai directă şi mai uşor de perceput decât o înşiruire de cuvinte. Prin această expoziţie s-a încercat o reprezentare subiectivă a colţului de lume de care aparţine fiecare absolvent. Sunt pasiuni, expresii, frământări sau diverse trăiri pe care fiecare le-a surprins cum a ştiut mai bine.

 

Pasiunea unei vârste

 

Georgiana Adela Novac este una dintre absolventele acestui curs şi are 19 ani. A fost declarată admisă în această vară la Facultatea de Arte Vizuale din Timişoara. Pasiunea ei pentru ceea ce înseamnă artă a început la Liceul de Arte Plastice, secţia de creaţie vestimentară. Această expoziţie a reprezentat pentru ea un pas înainte spre ceea ce doreşte să facă mai departe. O parte din pozele expuse sunt din mapa pentru admiterea la facultate. S-a jucat cu obiectele din metal şi cu umbrele acestora, dar a mai prezentat şi portretele unor cerşetori. A încercat să redea statutul social al unor categorii de oameni.

„Îmi place să lucrez mai mult cu alb, negru sau sepia. Mi se pare că sunt mai expresive asemenea poze şi pot exprima mult mai mult decât o fotografie normală“, a spus Georgiana Novac. Spre deosebire de Georgiana, Alin Gabriel Iliescu, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, are imagini mai vesele şi lasă culorile să vorbească de la sine. Prin imaginile capturate de ei, şi nu numai, privitorul este transpus într-o altă lume şi vede o altă latură a vieţii. Prin pozele lor vorbesc alţi oameni, alte lucruri sau alte fiinţe. Numai ochiul aparatului de fotografiat poate surprinde această lume specială, pe care noi putem doar să o admirăm în cadrul acestei expoziţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS