11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate600.000 de euro pentru şcolile în care învaţă romii

600.000 de euro pentru şcolile în care învaţă romii

Opt şcoli din Olt sunt cuprinse într-un proiect judeţean destinat îmbunătăţirii condiţiilor în care învaţă elevii romi şi susţinerii programelor de păstrare a tradiţiei rome, în câteva săptămâni fiind aşteptat şi răspunsul. Indiferent dacă proiectul va fi sau nu acceptat, strategia judeţeană trebuie pusă în practică. Dacă răspunsul va fi afirmativ, pentru cele opt şcoli vor fi alocate fonduri în valoare de 600.000 de euro, în baza programului PHARE 2004, consiliul judeţean contribuind cu alţi 30.000 de euro.

Şcoala nr. 1 Slatina, Şcolile nr. 3 şi nr. 4 Corabia, Şcoala Scărişoara, Şcoala Drăgăneşti, Şcoala Corbu, Şcoala Grădinari şi Şcoala Piatra-Olt sunt unităţi-pilot în cadrul programului Phare 2004 – „Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate“. Aceste unităţi de învăţământ îşi propun să realizeze formarea profesională a cadrelor didactice, reabilitarea localurilor, lucrări de reparaţii capitale, dezvoltarea de proiecte privind valorificarea tradiţiilor romilor, înfiinţarea de clase „A doua şansă“, destinate tinerilor care vor să se întoarcă la şcoală după mai mult de patru ani de la abandon, iniţierea de activităţi extraşcolare, seminarii pe teme de discriminare, realizarea unui centru de resurse pentru educaţie incluzivă etc.

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) s-a întrunit ieri echipa judeţeană de implementare a proiectului – din care fac parte reprezentanţi ai şcolilor -pilot, ai ISJ, ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, ai prefecturii şi consiliului judeţean, ai Casei Corpului Didactic -, care a pus la punct calendarul activităţilor pe care le mai au de făcut până la conferinţa finală, programată în octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII