17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGenică se întoarce în arest

Genică se întoarce în arest

Boerică a susţinut în faţa judecătorilor că n-a vrut să dispară, ci doar a „dat o fugă“ până la un medic din Bucureşti, întrucât a avut o criză diabetică.

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Craiova a respins ieri recursul acestuia împotriva mandatului de arestare preventivă pe 16 zile emis pe numele său, miercuri, de Tribunalul Dolj. Arestarea a fost decisă în acelaşi dosar în care Boerică este cercetat – de această dată în calitate de inculpat – alături de Constantin Radu Drăgan şi Dorian Aurel Prie, pentru o restituire ilegală de TVA de 11 miliarde de lei vechi.

Avocaţilor nu le-a ieşit… numărătoarea

Judecarea recursului n-a fost deloc uşoară pentru completul format din judecătorii George Ciobanu şi Liana Balaci şi prezidat de magistratul Doru Filimon, după ce judecătoarea Sorina Maria Petria-Mitran s-a abţinut să se pronunţe în acest dosar.

Mai întâi, avocaţii au încercat să-l scoată pe Genică pe motiv de… greşeală la numărătoare, susţinând că Boerică ar fi trebuit eliberat încă de joi şi că ieri a fost ţinut ilegal în arest, nemaifiind sub puterea unui mandat de arestare. Încercarea n-a ţinut, excepţia fiind respinsă de complet.

S-a trecut apoi la audierea inculpatului Genică Boerică. Acesta şi-a susţinut nevinovăţia şi a declarat că n-a vrut să fugă de organele de urmărire penală, ci s-a dus de la Craiova până la Bucureşti pentru că a avut o criză diabetică şi trebuia să fie consultat de un medic. „N-am nici o legătură cu această faptă pentru care am fost arestat. S-a pus în sarcina mea că am încercat să mă sustrag de la anchetă, lucru care nu este adevărat, deoarece am dovedit cu acte medicale faptul că am avut o criză diabetică. Cred că împotriva mea în această acţiune se află faptul că am fost cândva acţionar al societăţii care a deţinut acea plantaţie de viţă-de-vie, dar eu nu mai sunt acţionar din 2003“.

Genică a promis că „dacă voi fi cercetat în stare de libertate, nu voi împiedica urmărirea penală“. Totodată, a încercat să impresioneze cu diabetul său completul de judecată, susţinând că „vreau să se ţină seama şi de starea mea de sănătate“. Completul de judecată a fost însă ferm pe poziţii, respingând recursul şi menţinându-l pe Genică în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS