6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE va propune noi măsuri antiteroriste

UE va propune noi măsuri antiteroriste

Comisia Europeană a anunţat astăzi că va propune noi paşi pentru a consolida lupta împotriva terorismului prin schimbul de date despre pasagerii companiilor aeriene, prin urmărirea traseelor materialelor explozibile şi prin contracararea învăţământului radical islamist, relatează Reuters.
Comisarul european pentru justiţie, Franco Frattini, a declarat că recentele atentate ratate de la Londra şi arestarea unor suspecţi terorişti în Spania şi Franţa pun în evidenţă necesitatea unei acţiuni colective.
Propunerile care vor fi prezentate în octombrie vor include incriminarea penală a răspândirii pe internet a instrucţiunilor de fabricare a unei bombe şi crearea unei ample baze de date pentru a urmări traseul substanţelor explozibile pierdute sau furate.
"Trebuie să cooperăm mai strâns pentru a lupta împotriva terorismului, împotriva radicalizării sau pentru a preveni" acţiunile teroriste, a declarat Frattini.''Cu cât un număr mai mare de state cooperează, cu atât va fi mai bine pentru prevenirea şi combaterea atacurilor teroriste", a spus comisarul pentru justiţie, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS