22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Distracţii nocturne

Partide de fotbal, de tenis de câmp sau de masă, dar şi băile în piscine la lumina lunii sunt ultimele tendinţe în materie de distracţie ale craiovenilor.

 

Dacă, până mai ieri, terasele erau singura alternativă la distracţie a craiovenilor, astăzi, bazele sportive vin cu noi şi noi tentaţii. Pentru 40 de lei ora pe timpul zilei sau pentru 60 de lei ora pe nocturnă, craiovenii pot încinge adevărate seri fotbalistice, cu toate ingredientele lor: schimb de replici dure între jucători, faulturi intenţionate sau nu, goluri contestate sau aplaudate la scenă deschisă de domnişoarele ce schimbă locaţia de şuete, de la terasa din centru pe marginea terenului de fotbal al bazei sportive, acolo unde cei care le-au furat inima îşi exersează talentele fotbalistice. Bârfele sunt parcă mai dulci, comentariile mai gustate decât de obicei. În plus, după ora extenuantă de sport îi pot lăsa să participe la discuţii şi pe cei consideraţi jumătate a sufletului lor. Şi micuţii familiilor, acolo unde este cazul, au cu ce se îndeletnici, fără a întrerupe vreo discuţie de-a mamei cu prietenele sau de-a tatălui cu amicii. Ei pot lua ore de tenis de câmp. După terminarea cursurilor mai pot exersa şi alături de mămici sau tătici. Cheltuielile nu sunt foarte mari, căci pentru o oră de tenis de câmp se plătesc 15 lei, asta în cazul în care soarele mai este sus pe cer. O dată ce se ascunde printre nori, făcând schimb cu luna, tarifele cresc, ajungând la 25 de lei.

Şi tenisul de masă are câţiva adepţi, care preferă mingea de ping-pong în locul celei de tenis de câmp sau a balonului de fotbal.

 

Băile nocturne primează

 

Şi dacă sportul nu-şi găseşte adepţi printre oltenii insomniaci în serile caniculare de vară, alternativa rămâne terasa de la piscină. Acolo este permisă şi o baie, atunci când atmosfera se încinge. Aşa că, dacă berea a crescut suficient de tare temperatura corpului, iar sudoarea curge neîntrerupt pe frunte, nu trebuie decât să faci câţiva paşi şi să plonjezi în bazinul cu apă rece.

Singurul amănunt care nu trebuie scăpat din vedere este costumul de baie, absolut necesar pentru apariţia la terasa de la piscină. Avantajele sunt multiple, dat fiind faptul că numărul celor care aleg o terasă cu acces la piscină nu este foarte mare. În plus, aerul este mai uşor respirabil spre miezul nopţii. Ca să nu mai vorbim de clipele romantice, când declaraţiile de dragoste au mai mult farmec, acolo, în mijlocul piscinei, în lumina obscură a reflectoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS