6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoţia: Posibil atentat la aeroportul din Glasgow

Scoţia: Posibil atentat la aeroportul din Glasgow

O maşină în flăcări a intrat astăzi într-un terminal al aeroportului din oraşul Glasgow, din sudul Scoţiei. Poliţia a anunţat iniţial că a fost vorba de un accident şi că două maşini s-au ciocnit în apropiere de terminal, iar una dintre ele a luat foc. Ulterior, însă, poliţia a a evacuat aeroportul din Glasgow şi a anulat toate cursele aeriene care trebuiau să aterizeze sau să decoleze, informează NewsIn.
Poliţiştii au confirmat şi arestarea a două persoane, cel mai probabil ocupanţii maşinii suspecte. Deocamdată nu se ştie dacă cineva a fost rănit, deşi martorii oculari au declarat pentru posturile de televiziune britanice că ar fi fost şi răniţi. Martori oculari citaţi de postul de televiziune Sky News afirmă că oamenii de pe aeroport au scos mai multe recipiente cu benzină din maşină înainte ca vehiculul să sară în aer.
Unul dintre oamenii care aşteptau îmbarcarea pe aeroport a declarat că ocupanţii maşinii ar fi avut trăsături asiatice şi că au fost reţinuţi de agenţii de securitate şi încătuşaţi. Unul dintre suspecţi avea arsuri pe faţă şi pe mâini.
Mai multe maşini de poliţie, pompieri şi ambulanţe au fost trimise în zonă. Incendiul a fost stins, iar acum situaţia pare să fie sub control. Martorii spun că a fost în mod clar un atac deliberat şi că teroriştii au intrat intenţionat în clădirea terminalului.
Incidentul are loc la doar o zi după descoperirea celor două maşini capcană la Londra. Ambele autoturisme erau pline cu recipiente cu benzină şi aveau la bord cantităţi mari de cuie, obiecte folosite în atacurile teroriste pentru a face cât mai multe victime.
Sky News a anunţat că premierul Gordon Brown va prezida în această seară o reuniune de urgenţă a comitetului de urgenţă Cobra, care se ocupă de gestionarea situaţiei în caz de atac terorist şi care include reprezentanţi ai Guvernului, ai poliţiei şi ai serviciilor secrete britanice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS