14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHunedoara: Urgenţele, la standarde europene

Hunedoara: Urgenţele, la standarde europene

Reabilitarea Secţiei de Urgenţe Orăştie a costat Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea de Sănătate Publică Hunedoara 650.000 de lei. Cea mai mare parte a banilor au venit din partea ministerului. "Spitalul a fost construit în urmă cu 20 de ani şi era nevoie de o înnoirea a spaţiilor şi a tehnologiei. Este secţia cu cel mai mare transit de pacienţi, circa 15.000 annual şi este deservit de trei medici, şase asistente medicale şi trei infirmiere. Lucrările au fost realizate de o firmă de construcţii din Orăştie, iar proiectarea lucrării îi aparţine arhitecului Iliuţă Popa, aceiaşi persoană care a proiectat Spitalul Orăştie", declară dr. Ioan Ivaşcu, directorul Spitalului Municipal Orăştie.
Inaugurarea oficială a secţiei a avut loc ieri în prezenţa autorităţilor locale şi a medicilor, precum şi a reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara.
Noul compartiment pentru urgenţe are o structură modulară şi circuite separate pentru urgenţe de diverse grade, aşa cum cer normele medicale europene. Pe viitor se vor căuta diverse surse de finanţare în vederea dotării compartimentului cu aparatură medicală modernă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS