21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStop cardiac la uşa cabinetului de cardiologie

Stop cardiac la uşa cabinetului de cardiologie

Din cauza căldurii, un bătrân a făcut stop cardiac la uşa cabinetului de cardiologie din policlinica Spitalului de Urgenţă Craiova.

În lipsa unor măsuri de protecţie a bolnavilor de căldura insuportabilă din cabinete şi sălile de aşteptare, la Spitalul de Urgenţă Craiova un cardiac şi-a pierdut cunoştinţa ieri-dimineaţă, în timp ce o însoţea pe sora sa în policlinică. 
Marin Ivancu, de 66 de ani, din Craiova, venise cu sora sa, care avea nevoie de consultaţie la cabinetul de neurologie. În timp ce aştepta pe holul policlinicii, bătrânului i s-a făcut rău şi a căzut din picioare chiar în faţa uşii cabinetului de cardiologie. Ceilalţi pacienţi au anunţat cadrele medicale şi bătrânul a fost transportat imediat în Unitatea de Primire Urgenţe, unde s-a constatat că suferise un stop cardio-respirator. Potrivit directorului de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Craiova, manevrele de resuscitare au avut efect, cadrele medicale reuşind să salveze viaţa bătrânului. „A fost resuscitat, iar acum se află sub supraveghere medicală la Terapie Intensivă. Din păcate, starea lui rămâne deosebit de gravă. Era cardiac de aproape 20 de ani, suferea şi de diabet, iar căldura a accentuat aceste probleme“, a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Reţeaua electrică, depăşită

Un astfel de eveniment s-a produs în condiţiile în care în policlinica Spitalului de Urgenţă Craiova nu există instalaţii de aer condiţionat, bolnavii şi rudele acestora fiind nevoiţi să suporte zilele acestea temperaturi de peste 35 de grade Celsius în cabinete şi sălile de aşteptare. Aceleaşi călduri sufocante sunt în tot spitalul, cu excepţia blocurilor operatorii şi a cardiologiei. Cu toate acestea, o rezolvare a problemei nu se întrevede deocamdată.
Zilele trecute, conducerea spitalului, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a făcut o evaluare a numărului minim de aparate de aer condiţionat care ar fi necesare pentru a dota secţiile şi a ajuns la concluzia că ar fi nevoie de cel puţin 94. Totuşi, montarea unor asemenea aparate este imposibilă în prezent, a precizat Mariana Trică: „Reţeaua electrică este foarte veche şi nu ar putea să facă faţă unui număr atât de mare de aparate de aer condiţionat. Am informat Autoritatea de Sănătate Publică şi am solicitat fonduri pentru refacerea întregii instalaţii“. Pentru a contracara cât de cât efectele caniculei, conducerea spitalului a luat ieri măsura suplimentării porţiei de ceai pentru bolnavii internaţi, iar angajaţilor unităţii le-a fost redus cu o oră programul de lucru pe tura I şi li s-a asigurat apă minerală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII