6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Iliescu nu s-a prezentat la audiere la Parchet

Ion Iliescu nu s-a prezentat la audiere la Parchet

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu nu s-a prezentat azi la audierea la care a fost citat de procurorii militari, în dosarul morţii a patru persoane, în timpul mineriadei din iunie 1990. Deşi a fost citat pentru a doua oară, Iliescu nu şi-a trimis nici avocatul la Parchetul Înaltei Curţi.
Procurorii l-au citat pe Iliescu pentru a-i aduce la cunoştinţă învinuirile din dosar, dar fostul preşedinte le-a transmis prima dată că este plecat la Timişoara, la lansarea unei cărţi. Astăzi, motivul neprezentării a fost acela că apărătorii săi nu erau disponibili. Avocaţii le-au spus însă procurorilor militari că acesta ar putea veni mâine la audieri. Iliescu a fost pus sub acuzaţie într-unul din dosarele mineriadei din iunie 1990.
Anchetatorii vor să afle din ordinul cui au fost împuşcate patru persoane în Piaţa Univesităii, pe 13 iunie 1990. Fostul preşedinte este învinuit de participaţie la omor deosebit de grav. Acest dosar a mai fost finalizat o dată, dar la acea vreme, procurorii i-au învinuit de moartea celor patru pe Mihai Chiţac şi Gheorghe Andriţa, fost ministru de interne, respectiv locţiitorul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS