10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele parţiale ale testelor naţionale se afişează duminică

Rezultatele parţiale ale testelor naţionale se afişează duminică

Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut testele naţionale vor afla rezultatele parţiale, duminică, până la ora 16.00, iar cei nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii, în aceaşi zi, până la ora 20.00.
Rezultatele finale vor fi afişate în data de 28 iunie, dată până la care vor fi soluţionate eventualele contestaţii, care pot fi depuse doar duminică, între orele 16.00-20.00. În urma contestaţiei, nota se poate schimba doar dacă se constată o diferenţă de 0,50 puncte în plus sau în minus. Există şi cazuri speciale, la note între 4,50-4,99 şi nota 9,50, unde nota finală va fi cea obţinută după rezolvarea contestaţiei, chiar dacă diferenţa e mai mică de 0,50 de puncte.
Elevii care au obţinut o notă mai mică de cinci la una dintre probe sunt consideraţi respinşi şi pot relua testele naţionale abia în 2008. Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectându-se cu stricteţe baremele de evaluare şi de notare transmise de Comisia naţională. Un candidat este considerat promovat dacă obţine cel puţin nota cinci la fiecare test. În caz contrar este declarat respins. Media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la cele trei teste naţionale (respectiv patru, pentru candidaţii care susţin şi test scris la limba şi literatura maternă).
Elevilor care promovează testele naţionale li se eliberează un certificat care să ateste promovarea acestora. Celor care nu promovează li se eliberează, la cerere, copie după foaia matricolă. În caz de nepromovare a testelor naţionale, absolvenţii clasei a VIII-a pot fi repartizaţi în clasa a IX-a, la şcoala de arte şi meserii.
Testele naţionale se organizează anual, într-o singură sesiune, în vederea stabilirii selecţiei şi repartizării absolvenţilor clasei a VIII-a în clasa a IX-a a ciclului inferior al liceului sau a şcolii de arte şi meserii. Repartizarea computerizată în licee şi şcoli de arte şi meserii va avea loc în data de 14 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII