24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Amendă de un miliard pentru tăierea unor copaci

Bucureşti: Amendă de un miliard pentru tăierea unor copaci

Societatea Bucharest Ring SRL, care a organizat circuitul FIA GT Bucharest Challange 2007, în perioada 18-20 mai, în jurul Palatului Parlamentului, a primit de la comisarii Gărzii Naţionale de Mediu un nou termen, respectiv 20 iulie, pentru executarea lucrărilor de refacere a spaţiilor verzi, scuaruri sau alei de circulaţie pietonală. Totodată, i s-a dat o amendă de 100.000 lei.
De asemenea, pentru prejudiciul adus mediului prin defrişarea arborilor, societatea este obligată să planteze în compensare 25 arbori tineri cu balot de pământ în toamna lui 2007. Comisarii GNM au constatat că nu au fost realizate lucrările de dezafectare terenuri asfaltate, aducerea terenului la parametrii ecologici (pamânt vegetal şi gazon ) în amplasamentele din strada Izvor, la intersecţie cu Str. B.P. Haşdeu, Calea 13 Septembrie (în faţa Poştei Puişor şi la intersecţie cu B-dul Libertăţii), precum şi lucrările de amenajare scuaruri şi aliniamente de spaţii verzi de-a lungul trotuarelor pe tot perimetrul circuitului.
Pe 18 mai, Capitala a găzduit circuitul de formula 3 FIA GT din jurul Parlamentului, pentru care au fost tăiaţi peste 100 de copaci din Parcul Izvor şi de pe Calea 13 Septembrie. Organizatorii spuneau atunci că au nevoie de spaţiu mai mare pentru pistă şi promiteau că, imediat ce evenimentul se va sfârşi, vor fi plantaţi alţi copaci în locul celor tăiaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS