14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvacuaţi şi abandonaţi

Evacuaţi şi abandonaţi

După o viaţă petrecută pe strada Bujorului, familiei Radu i-a venit rândul, ca şi altor zeci de craioveni, să fie evacuată de foştii proprietari.

   Trei ani pierduţi prin instanţele de judecată nu au ajutat cu nimic cei 11 membri ai familiei Radu, aruncaţi în stradă la sfârşitul lunii mai. Goniţi din casa de la numărul 28, de pe strada Bujorului, acolo unde şi-au petrecut mare parte din viaţă, oamenii s-au văzut nevoiţi să apeleze la mila celor din jur.
„Proprietarii au obţinut o decizie de la instanţă şi au venit să-şi ceară dreptul. Nu ne-am împotrivit, pentru că era dreptul lor să-şi ia casa în primire“, a menţionat resemnată Constantina Radu, pensionară de 61 de ani.
Oamenii evacuaţi au găsit, în cele din urmă, două camere din proprietatea administraţiei locale, în care intenţionează să se mute cu chirie.
„Aşteptăm până marţi, când ne-au spus că se întruneşte la primărie comisia care împarte locuinţele din fondul de stat. Cei cinci copii pe care îi avem plâng întruna de teamă că o să doarmă pe stradă. Cel mai mic are abia câteva luni, iar cel mare are 12 ani“, a spus Constantina Radu.

Lucrurile de-o viaţă e-au fost furate

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, peste familia Radu s-a abătut altă nenorocire. Neputând să-şi ia cu ei toate lucrurile, oamenii le-au depozitat lângă fosta locuinţă, dar în prima dimineaţă departe de „casă“ au descoperit că multe dintre ele dispăruseră.
„Le-au furat! Nu le-am putut lua cu noi pentru că abia ne-am găsit fiecare un pat. A întors Dumnezeu faţa de la noi“, a încheiat Constantina Radu.
Pentru ca restul avuţiei să nu dispară, oamenii stăteau cu rândul de pază. Când nu mai rezistau, amplasau un panou pe care-l confecţionaseră dintr-un carton şi pe care scriseseră: „Nu le luaţi, suntem evacuaţi!“.

Familiei Zlotea nu i-a surâs încă norocul

Membrii familiei Zlotea nu au găsit un adăpost nici după o săptămână de când au fost evacuaţi. Cazul lor a fost relatat pe larg de GdS, în urmă cu câteva zile. Traian Zlotea a povestit că n-au ajuns încă la edilul-şef, dar funcţionarii primăriei le-au spus că nu au locuinţe disponibile.
„N-ar fi trebuit să mă dea afară până când primăria nu îmi asigura o locuinţă. Asta e legea, dar ei nu o respectă“, a mai spus Zlotea.

„Aşteptăm până marţi, când ne-au spus că se întruneşte la primărie comisia care împarte locuinţe din fondul de stat“.
Constantina Radu, pensionară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII