8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarurile, fără spaţii pentru fumători

Barurile, fără spaţii pentru fumători

Acţiunea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj, care viza separarea spaţiilor pentru fumători şi nefumători în baruri şi restaurante, a dat roade în ultima săptămână.

Verificările inspectorilor OJPC au scos la iveală nereguli în 28 din cele 56 de unităţi controlate. „Fie nu erau realizate delimitările corespunzătoare, fie ventilaţia încăperilor nu era făcută aşa cum trebuia. Prevederile Legii nr. 349/2002 au fost mediatizate şi patronii trebuia să le cunoască, însă au refuzat să se conformeze. Nu am mai stat la discuţii cu ei şi am trecut la amenzi“, a declarat Dan Vasile, directorul adjunct al OJPC Dolj.
Valoarea sancţiunilor aplicate în decursul a numai şapte zile se ridică la 37.000 de lei, acţiunea urmând să continue şi săptămâna următoare. După ce s-au asigurat că totul se face ca la carte, iar nefumătorii sunt protejaţi, inspectorii le-au făcut o surpriză patronilor amendaţi şi i-au mai vizitat o dată. Spre surprinderea lor, doar unul dintre cei penalizaţi a ignorat recomandările, continuând să încalce legea. „Prin urmare, i-am dat din nou amendă“, a adăugat directorul adjunct al OJPC.
Tot la sfârşitul lunii trecute, inspectorii au dat o raită şi pe la agenţiile imobiliare de care auziseră că nu îşi prea informează clienţii. După ce au verificat toate actele, specialiştii au descoperit că şase agenţii nu ofereau consumatorilor toate datele necesare, de cele mai multe ori încasându-le tarife fictive. Nici patronii agenţiilor imobiliare care fentau legea nu au scăpat, fiind penalizaţi cu 18 mii de lei. „E important ca fiecare client să ceară toate informaţiile cu privire la sumele pe care trebuie să le plătească agenţiei, pentru a nu se trezi că trebuie să scoată din buzunar comisioane de care habar n-avea“, a conchis Dan Vasile. Inspectorii îi atenţionează pe craioveni să citească atent contractul pe care îl încheie cu agenţiile imobiliare pentru a nu fi fraieriţi.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS