8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrotuarele ruşinii în Bănie

Trotuarele ruşinii în Bănie


Trotuarele din Bănie au asfaltul fărâmiţat şi dalele dezasamblate. Acestea sunt considerate o ruşine de locuitorii urbei.   

După ce ani de-a rândul au fost lăsate în paragină, trotuarele din Bănie vor fi cosmetizate anul acesta pe bani publici de administraţia locală. Starea deplorabilă a trotuarelor a fost reclamată de sute de craioveni, nemulţumiţi că edilii au uitat să facă investiţii şi la acest capitol. „În cartierele mărginaşe s-au format adevărate cratere în trotuare, parcă am fi într-o ţară din lumea a treia“, spunea un cetăţean indignat. Într-un tur prin Craiova, rămăşiţe din ceea ce formau odată trotuarele se găsesc la tot pasul, fie că e vorba de cartierul Valea Roşie, Rovine sau Lăpuş.
„Păi se duce naiba şi încălţămintea pentru că dai cu vârful în ridicăturile de pe trotuare, în dalele dezasamblate sau în porţiunile rupte. De câte ori n-am fost la primărie să le spun că e dezastru aici, pe strada Tehnicii, de lângă căminele studenţeşti. Trebuie să mergi pe stradă, că trotuarele ori sunt distruse, ori sunt ocupate de maşini“, a menţionat Silviu Iulică, din cartierul Lăpuş.
În aceeaşi zonă, altă craioveancă a sesizat GdS de starea trotuarului. Vizate sunt şi trotuarele din cartierul Rovine, uitate şi ele de administraţie, după cum au povestit oamenii din zonă.

33 de trotuare asfaltate

Aleşii locali recunosc că există probleme la acest capitol, însă promit că situaţia va fi remediată. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat că, numai în 2007, pe lista de investiţii sunt cuprinse 33 de trotuare. Nu se ştie ce sumă va fi cheltuită deoarece lucrările sunt incluse în capitolul reparaţii curente străzi, pentru care sunt alocate circa 18 milioane de lei.
Inspectorii primăriei au explicat că trotuarele care vor fi cosmetizate se aleg în funcţie de numărul de solicitări depuse la primărie. Nimic mai simplu pentru craiovenii care doresc să aibă la dispoziţie trotuare asfaltate. Tot ce trebuie să facă este să-şi convingă vecinii să depună la administraţia locală cât mai multe cereri, poate astfel au norocul să se numere printre câştigători.
Cum lista pentru 2007 a fost deja decisă, norocoşii au fost stabiliţi. „23 de trotuare vor fi reabilitate o dată cu străzile, aici fiind incluse General Dragalina, Sărari, Matei Millo, Recunoştinţei sau Nerva. Pe lângă acestea, avem lucrări la altele zece, printre care străzile Alexandru Macedonski, Mihai Viteazul sau Împăratul Traian“, a conchis viceprimarul Nedelescu.

Acţiunea GdS dă roade

Al doilea aspect care vizează trotuarele, respectiv apariţia unor rampe de acces în locuinţe, sesizat săptămâna trecută de GdS autorităţilor locale, nu a rămas nesoluţionat. Pe strada Ulmului, nr. 29, inspectorii de la Serviciul Disciplina în Construcţii au trimis deja o somaţie proprietarilor să readucă trotuarul la forma iniţială. „Au la dispoziţie câteva zile. Dacă nu, colegii mei îi vor vizita din nou şi vor lua măsurile necesare, apoi vom aduce trotuarul la acelaşi nivel. Nu vrem ca oamenii să aibă probleme“, a declarat Gheorghe Daici, şeful Serviciului. Acesta a ţinut să precizeze că funcţionarii publici care se ocupă de inspecţiile în teren au fost rugaţi să avizeze inspectorii de specialitate în cazul în care descoperă astfel de rampe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII