10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul lui Voiculescu contestă constituţionalitatea CNSAS

Avocatul lui Voiculescu contestă constituţionalitatea CNSAS

Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, susţine că legea după care funcţionează CNSAS este neconstituţională. Andon a cerut suspendarea procesului în care Dan Voiculescu a contestat decizia luată de CNSAS în cazul său şi trimiterea Legii CNSAS la Curtea Constituţională. Apărătorul liderului PC susţine că instituţia nu se încadrează în separarea puterilor statului şi că depăşeşte în atribuţii prevederile Legii privind Arhivele Securităţii.
Curtea de Apel Bucureşti va decide, în 19 iunie, dacă va accepta excepţiile ridicate de avocatul lui Dan Voiculescu.
Anul trecut, CNSAS a hotărât prin vot că liderul conservator a făcut poliţie politică, acesta semnând mai multe note informative cu numele de Felix.
Voiculescu a atacat hotărârea în instanţă, iar procesul a început la 15 ianuarie 2007, la Curtea de Apel Bucureşti. Pe motiv că CNSAS a depus întâmpinare chiar în ziua primei înfăţişări, rezolvarea contestaţiei a fost amânată pentru 20 martie, apoi pentru 29 mai.
De fiecare dată, liderul conservator a declarat că, dacă instanţa va hotărî că a făcut poliţie politică, va urma gestul Monei Muscă şi va demisiona din Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS