20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu - felicitat de Jose Manuel Barroso

Traian Băsescu – felicitat de Jose Manuel Barroso

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat astăzi pe preşedintele român Traian Băsescu, a cărui destituire a fost respinsă sâmbătă prin referendum. După cum informează site-ul reuters.fr, cu această ocazie Barroso i-a cerut preşedintelui român să continue reformele începute.
"Vreau să îl felicit pe preşedintele Băsescu pentru rezultatul referendumului. Sper că acest rezultat va permite României, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, să avanseze pe calea reformelor necesare, în special în domeniul justiţiei şi al luptei anticorupţie", a declarat Barroso într-un comunicat, subliniind că pentru implementarea acestor reforme, România are nevoie de un mediu politic legal şi stabil. De asemenea, Barroso a declarat că instituţiile române vor primi în continuare sprijin din partea Comisiei Europene pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în momentul aderării la Uniunea Europeană.
"Comisia Eropeană va continua să ajute instituţiile române în eforturile lor pentru a-şi îndeplini angajamentele pe care şi le-au asumat când ţara a aderat la UE, în ianuarie 2007", a precizat Jose Manuel Barroso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS