11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrumuseţea în lumina reflectoarelor

Frumuseţea în lumina reflectoarelor


Mircea Bărbulescu, Elena Criveanu, Natalia Vasiliev, Wilhelma Arz şi Agnes Toma au făcut senzaţie la Festivalul Craiova Fashion.

 

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ a găzduit vineri cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Craiova Fashion. În faţa instituţiei-gazdă, un covor roşu. Se pare că organizatorii, One Models Agency, se gândiseră la atmosfera marilor festivaluri internaţionale. În culise se lucra la detalii. Colecţiile designerilor prezenţi la festival se plimbau pe suporţii speciali în stânga şi-n dreapta. Marian Cotoi, „vinovat“ de coafurile elaborate ale câtorva fotomodele, aranja în grabă o podoabă capilară. În tabăra Noela Style, rochiile de mireasă primeau ultimele retuşuri. Într-un alt colţ, Elena Criveanu arunca o ultimă privire colecţiei ce avea să fie prezentată publicului. Emoţii, agitaţie multă. Dincolo de cortină, în sală, din nou agitaţie. Fiecare îşi căuta locul. Pe scenă, juriul – căci Festivalul avea să găzduiască şi un interesant concurs de fotomodele, New Models Contest – format din reprezentanţii a şase agenţii internaţionale: Elitte New York, Modelwerk din Germania, Premier Londra, Brave Milano, Colors Spania, Silent Paris. Soarta celor 12 concurente, aspirante la titlul de fotomodel, se afla în mâinile lor.

 

Mircea Bărbulescu, mereu la înălţime

 

Show-ul începe. Sala devenise, între timp, neîncăpătoare. Primul designer prezent în festival, Mircea Bărbulescu, prima colecţie, „Ella“, o colecţie primăvară-vară 2007 adresată femeii care vrea să nu treacă neobservată. Costume de baie în combinaţii cromatice interesante, alb, mov, turcoaz cu imprimeuri. Dungi negre pe fond alb, într-o uniune perfectă cu roşu. Rochii ce subliniază linia corpului. Galben cu imprimeuri geometrice, roşu, turcoaz, combinaţia alb-negru, cu atât de modernele imprimeuri florale. Şi dacă rozul a dispărut temporar din dulapul doamnelor şi domnişoarelor, Mircea Bărbulescu s-a gândit să îl aducă în acest sezon în garderoba bărbaţilor: şorturi mulate, asortate perfect cu tricouri lejere. Culoare, rafinament, bun gust, cam aşa s-ar putea carateriza în câteva cuvinte „colecţia de magazin“ a lui Mircea Bărbulescu. Nu au lipsit din festival nici prezentările de lenjerie intimă. Oficiul l-a făcut Piera, cu o colecţie adresată femeii tinere, active. Fineţea şi transparenţa dantelelor au pus în valoare frumuseţea şi eleganţa feminină. Elementul chic a fost dat de şosetele ce păstrau aceeaşi transparenţă, purtate cu atâta delicateţe de fotomodelele One Models. Aceleaşi imprimeuri florale, o paletă cromatică variată ce mergea de la verde, roz, alb şi roşu, la negru. Modele clasice, chiloţei tanga şi sutien, dar şi piese ce te scot din anonimat, accesorizate fie cu o fundiţă, fie cu o danteluţă aplicată la slip sau maieu, care revine, se pare, în prim-plan, înlocuind în unele cazuri sutienul. Bulinele au venit să dea o notă de modernism clasicelor corsete, care se încăpăţânează să se menţină pe podiumul prezentărilor de modă.

 

Un festival cu toate igredientele

 

Nu au lipsit din spectacol nici prezentările de rochii de mireasă. Marca – Noela Style. Rochii clasice, albe cu aplicaţii de roşu sau argintiu, culori care se înscriu în tendinţe, dar şi modele uşor nonconformiste. La înălţime au fost şi colecţia Elenei Criveanu, „Fragil“, adresată femeii misterioase care dă frâu liber dorinţelor ascunse sub voalurile de organza, cea a Nataliei Vasiliev – ţinute optimiste, realizate din materiale naturale, cea a casei Agnes Toma, care aduce în prim-plan romantismul modern, simplitatea studiată, grija pentru detalii, dar şi cea de-a doua colecţie semnată Mircea Bărbulescu – de această dată, „La est de Eden“, o colecţie toamnă-iarnă.

Finalul prezentărilor designerilor s-a încheiat cu piesele Wilhelminei Arz, pentru primăvară-vară 2007. Amestecuri neobişnuite de imprimeuri, combinaţii cromatice ciudate, dar în acelaşi timp interesante şi sexy. Un spectacol al frumuseţii şi eleganţei, dar şi visuri ce tind să devină realitate, căci trei dintre cele 12 fete prezente în concursul New Models Contest – Mihaela Bucătea (locul III), Elena Bâzu (locul II) şi Alisa Geamănu (locul I) – se pot bucura de vineri seară de statutul de fotomodele. Cine ştie, poate mâine de talie internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS