16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpălătoriile auto, verificate la puţ

Spălătoriile auto, verificate la puţ

Primele unităţi de pe lista consumatorilor care vor fi lăsaţi fără apă în caz de secetă au fost verificate ieri de angajaţii Regiei Autonome Apa.

Spălătoriile auto de pe strada Râului au fost vizitate ieri de reprezentanţii Regiei Autonome Apa Craiova, în cadrul unei campanii antisecetă, în care vor fi verificate sistemele de alimentare cu apă la marii consumatori agenţi economici, în vederea debranşării celor care nu respectă legea. Acţiunea are în vedere întocmirea listei cu spălătoriile auto care utilizează apa din reţeaua oraşului la curăţatul autovehiculelor, procedură interzisă de lege. Potrivit directorului Regiei Apa, Constantin Stamatoiu, mai mult de jumătate dintre unităţile controlate ieri nu aveau puţuri proprii, singura sursă de apă permisă pentru activităţi de spălare a autovehiculelor. „Aceste spălătorii nu vor mai primi apă începând de săptămâna viitoare, în ciuda faptului că au apometre. Apa din reţea poate fi utilizată numai în scop menajer şi pentru băut, nu pentru spălatul maşinilor“, a spus Stamatoiu. Nici în privinţa celorlalte spălătorii, care deţin puţuri de extracţie, lucrurile nu sunt limpezi. „Au fost prelevate probe din instalaţiile de spălare de la toate spălătoriile, pentru a ne convinge că apa nu provine din reţeaua oraşului. Faptul că unii arată puţurile nu e o dovadă suficientă“, a mai spus directorul Regiei Apa. El a precizat că toate cele 70 de spălătorii auto din Bănie vor fi supuse acestui tratament în următoarele zile.

Treptele

Programul de restricţii aplicat în cazul în care debitul Jiului, cea mai importantă sursă de apă, va scădea la cotele de avarie, vizează sistarea apei din reţeaua publică la spălătoriile auto. La nevoie, Regia Apa are în vedere reducerea debitului cu 25% la agenţii industriali mari consumatori, dar fără procese tehnologice pe bază de apă. În a treia fază, este diminuată cantitatea de apă şi la societăţile mari consumatoare, cu procese tehnologice pe bază de apă, dar numai cu 5% faţă de debitul normal. Dacă alimentarea oraşului rămâne în pericol, Regia Apa va proceda la restricţii şi la populaţie, dar numai în zonele limitrofe, unde apa potabilă, necontorizată, este folosită la udatul grădinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS