14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlindate israeliene au pătruns în Fâşia Gaza

Blindate israeliene au pătruns în Fâşia Gaza

În jur de 15 blindate israeliene au pătruns în această seară în nordul Fâşiei Gaza, în apropierea fostei colonii de la Dougit, au anunţat surse din serviciile de securitate palestiniene, transmite AFP. "Blindatele israeliene au avansat un kilometru sau doi în interiorul Fâşiei Gaza, în apropierea fostei colonii Dougit", a afirmat un responsabil din Securitatea naţională palestiniană. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să confirme intrarea blindatelor în Fâşia Gaza, care ar putea anunţa o operaţiune terestră împotriva palestinienilor care lansează racjete asupra sudului Israelului. Un fotograf AFP a văzut mai multe tancuri şi un buldozer militar pătrunzând în Fâşia Gaza.

Israelul a ripostat astăzi faţă de tirurile cu rachete palestiniene asupra teritoriului său, cu o serie de raiduri aeriene împotriva Hamas, care au provocat moartea a şase persoane şi au determinat ramura armată a mişcării să ameninţă că îşi va relua atentatele sinucigaşe. Armata israeliană şi-a redesfăşurat tot astăzi tunurile de artilerie în apropierea Fâşiei Gaza.

Premierul israelian Ehud Olmert avertizase încă de ieri că ţara sa va riposta cu severitate la rachetele lansate neîncetat din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului, care s-au soldat cu şase răniţi în ultimele zile. Ultimele incursiuni ale blindatelor israeliene în Fâşia Gaza datează din lunile noiembrie şi ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS