10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Arde pământul

Pompierii doljeni au fost solicitaţi marţi la trei incendii izbucnite pe mai multe hectare de vegetaţie uscată şi se aşteaptă ca numărul incendiilor să crească, în condiţiile în care seceta a afectat aproape toată vegetaţia.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit marţi pentru stingerea a trei incendii care au distrus aproape zece hectare de vegetaţie uscată şi pădure.
Secţia de Pompieri Segarcea s-a deplasat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată şi lizieră, fiind distruse patru hectare de vegetaţie şi pădure. În localitatea Podari, satul Livezi, au ars marţi cinci hectare de vegetaţie uscată şi pădure. În ambele cazuri s-a stabilit că focul a pornit de la o ţigară aruncată la întâmplare. Şi Aeroportul Craiova a trecut marţi prin foc, pompierii craioveni intervenind pentru stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată provocat de un arc electric la cablurile de medie tensiune. Au ars circa 200 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Pagubele ar fi putut fi mai mici, însă pompierii spun că autorităţile şi doljenii nu se implică în stingerea focului. „Asemenea incendii necesită o mare desfăşurare de forţe, iar neimplicarea autorităţilor locale şi a cetăţenilor duce la prelungirea timpului de stingere şi distrugerea fondului forestier, situaţii întâlnite foarte des în ultimul timp“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Risc sporit de incendii

Pompierii doljeni spun că seceta a afectat o mare parte din vegetaţia din Dolj, iar riscul de producere a incendiilor este destul de mare în această perioadă. „Pentru că este un an secetos, ne aşteptăm la o înmulţire a incendiilor la vegetaţia uscată. Este important ca toţi cetăţenii să respecte regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, mai ales în această perioadă, pentru a limita riscul izbucnirii incendiilor“, a explicat Florin Cocoşilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS