12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Nicolăescu nu a făcut poliţie politică

Ministrul Nicolăescu nu a făcut poliţie politică

Ministerul Sănătăţii a informat astăzi printr-un comunicat că ministrul Eugen Nicolăescu nu a făcut poliţie politică, o decizie în acest sens fiind luată în luna noiembrie de CNSAS. 

Potrivit acestui comunicat, lui Nicolăescu i-a fost remisă recent decizia de necolaborare cu Securitatea redactată de CNSAS.

Nicolăescu a cerut CNSAS să fie verificat din nou în luna iulie a anului trecut, când a depus la instituţie, spre verificare o listă cu toţi parlamentarii PNL. Pe listă se afla şi Mona Muscă, dar aceasta era deja în verificările instituţiei după primirea unor dosare de siguranţă naţională. Muscă a fost ulterior exclusă din PNL după ce a primit verdict de poliţie politică. Ca deputat, Nicolăescu a mai fost verificat din oficiu de două ori, când a fost declarat tot necolaborator. În CV-ul oficial al lui Nicolăescu reiese că, înainte de 1989, mai precis din 1985 până în 1999, a lucrat într-o divizie a Ministerului Industriilor care se ocupa de comerţul şi fabricarea de armament, unde a fost economist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS