10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaude şi critici pentru Blair la final de mandat

Laude şi critici pentru Blair la final de mandat

Anunţul de retragere făcut de premierul Tony Blair a stârnit reacţii în lumea întreagă. Unii au avut cuvinte de laudă, alţii l-au criticat pentru greşelile făcute în timpul celor peste 10 ani de mandat.
Conservatorii britanici, aflaţi în opoziţie, au salutat retragerea lui Tony Blair, pe care l-au acuzat că a susţinut necondiţionat politica Statelor Unite. De aceea, relaţia dintre cele două ţări are nevoie de o schimbare, au declarat conservatorii.
Premierul irlandez, Bertie Ahern, l-a elogiat pe omologul său britanic, căruia i-a mulţumit pentru contribuţia la pacea din Irlanda de Nord. Şi liderul Sinn Fein, Gerry Adams, a recunoscut contribuţia crucială a premierului britanic la procesul de pace din Irlanda de Nord.
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a declarat că Tony Blair a fost un colaborator de nădejde şi un bun profesionist, care a contribuit la apropierea Marii Britanii de Europa. Vicepremierul israelian, Shimon Peres, a vorbit despre suflul nou adus în politica britanică de Tony Blair şi despre prietenia pe care a manifestat-o în relaţiile cu Israelul. Pe de altă parte, ministrul palestinian al Informaţiilor şi-a exprimat speranţa că plecarea lui Blair va aduce o schimbare în politica Londrei în Orientul Mijlociu, mai puţin partizană faţă de Israel, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS