12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConferenţiarul şpăgar, trimis în judecată

Conferenţiarul şpăgar, trimis în judecată

Maria Văduva, conferenţiar în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru luare de mită.

Maria Văduva a fost găsită vinovată de faptul că a primit de la mai mulţi studenţi plicuri cu diverse sume de bani în vederea promovării examenului pe care îl aveau de susţinut cu aceasta. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Maria Văduva a primit şapte plicuri cu sume de bani cuprinse între 50 şi 80 de lei. Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce primea banii, dar a aruncat plicurile în sobă, pe foc.
Potrivit rechizitoriului, cazul a pornit de la denunţul unui student al Facultăţii de Ştiinţe Economice, care s-a prezentat la poliţie, pe 1 februarie, şi a anunţat că pentru a trece examenul trebuie să-i ofere Mariei Văduva o sumă de bani cuprinsă între 50 şi 100 de lei. „Denunţătorul a învederat faptul că un grup de colegi urma să remită învinuitei diverse sume de bani în seara aceleiaşi zile pentru a promova examenul la disciplina Asigurări şi Reasigurări“, se precizează în rechizitoriu.
Procurorul Gheorghe Emil Moţa, care s-a ocupat de acest caz, a spus în rechizitoriu că Maria Văduva condiţiona promovarea oricărui examen de primirea unor sume de bani. Aceasta nu a vrut să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse.

Repartizată în cercetare

Imediat după începerea anchetei, Maria Văduva a intrat în concediu medical. Conducerea Universităţii a luat decizia să-i suspende contractul de muncă. Liviu Cîrţînă, prorectorul UCB, a precizat că Maria Văduva s-a aflat în concediu medical până la sfârşitul lunii martie şi că aceasta a contestat decizia Universităţii în instanţa de judecată, care i-a dat câştig de cauză. „Am primit somaţie pentru reîncadrarea în muncă şi am fost obligaţi să o reprimim, dar nu mai este la catedră, ci am repartizat-o în cercetare. Universitatea a făcut recurs împotriva hotărârii judecătoreşti şi aşteptăm verdictul“, a precizat Liviu Cîrţînă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII