22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană verifică proiectul legii farmaciilor

Comisia Europeană verifică proiectul legii farmaciilor

Comisia Europeană va verifica dacă modificările la legea farmaciilor propuse de guvernul României sunt compatibile cu reglementările comunitare – a anunţat comisarul pentru politici interne şi servicii, Charlie McCreevy.
Bruxellesul aşteaptă în următoarele săptămâni proiectul de lege lansat încă de anul trecut de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu şi care prevede ca un lanţ farmaceutic să nu aibă mai mult de 4 unităţi. Proiectul a fost criticat de farmaciştii români, care spun că ar încălca legea concurenţei.
România riscă deschiderea procedurilor de sancţionare, dacă Executivul european constată că proiectul încalcă legislaţia comunitară, a avertizat comisarul McCreevy.
„La începutul anului, Comisia a declanşat procedurile de avertizare privind încălcarea aquisului comunitar în cazul mai multor state UE. Prin urmare legea privind funcţionarea farmaciilor nu este doar o problemă a României“, a declarat McCreevy.
În schimb, comisarul pentru politici interne şi servicii a declarat că nu ştie nimic despre vreo plângere a Bruxellesului privind taxa de înmatriculare românească. În martie, Comisia Europeană a trimis României o somaţie privind legea primei înmatriculări, pe care a calificat-o drept discriminatorie.
Plângerile primite la Bruxelles privind transparenţa achiziţiilor publice vor fi şi ele evaluate, a precizat oficialul european. Declaraţia a fost însă uşor confuză, în condiţiile în care McCreevy declarase că a discutat cu ministrul Finanţelor Varujan Vosganian despre evoluţia economică a… Bulgariei!
În viitorul apropiat, Bruxelles-ul aşteaptă de la Bucureşti şi un raport de progres în privinţa drepturilor de autor şi a combaterii contrafacerilor, capitole monitorizate strict de Comisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS