Sute de olteni vânduţi pe un hipermarket

Autori


Afacerea prin care 90 de familii din Craiova vor fi obligate să-şi care gunoiul cu liftul, după ce firma Terra Invest va bloca accesul la ghenele imobilului, a fost parafată chiar în birourile municipalităţii, în care funcţionarii publici nu dau doi bani pe nevoile contribuabilului de rând.

Cele 90 de familii din Craiova lăsate cu gunoiul în curte săptămâna trecută, când firma Terra Invest a blocat accesul la ghene îngrădind zona în care vrea să ridice un hipermarket, stau mai liniştite după ce, la intervenţia

Gazetei de Sud, constructorii au decis să desfiinţeze definitiv o porţiune din gardul şantierului care împiedica maşinile Salubrităţii să intre la rampele imobilului cu zece etaje R3, de pe Calea Bucureşti. Numai că liniştea craiovenilor din blocul respectiv nu va fi de lungă durată, pentru că, potrivit planului de situaţie al amplasamentului hipermarketului, întocmit de MG Building Design SRL Timişoara şi vizat de arhitectul-şef al Craiovei, pe toată latura prin care încă mai pot fi ridicate deşeurile vor fi amenajate parcări care nici măcar nu sunt prevăzute cu ieşire spre R3. Astfel, este lesne de înţeles că utilajele Salubrităţii nu vor putea escalada maşinile clienţilor sau împrejmuirea hipermarketului, în ciuda declaraţiilor de săptămâna trecută ale funcţionarilor publici, care minţeau cu neruşinare spunând că ridicarea gunoiului de la R3 nu va mai fi o problemă după finalizarea construcţiei. Şeful comisiei pentru urbanism a Consiliului Local Craiova, Emilian Ştefârţă, este de părere că blocarea accesului la instalaţiile de utilitate publică este o ilegalitate. „Dacă s-a dat o autorizaţie de închidere acolo, atunci nu e legal“. În Bănie însă, tot nelegalul devine legal cu ştampilă: Terra Invest deţine autorizaţii de împrejmuire şi de construire valabile pentru imobilul din Calea Bucureşti nr. 142. Arhitectul Ştefârţă îşi mai aminteşte că SC Terra Invest SRL, din Sibiu, proprietarul terenului pe care va fi ridicat hipermarketul în discuţie, a vrut chiar să cumpere suprafaţa din spatele blocului R3, unde fiinţează cele două rampe ale imobilului racordate la toboganele de gunoi, însă consilierii locali nu au fost de acord. Cei mai mulţi dintre ei au aprobat, totuşi, în 2006, vânzarea a 340 mp din strada Sărarilor către Terra Invest, deşi terenul este afectat de sisteme de utilităţi publice, tot aşa cum în 2004 au votat şi Planul Urbanistic de Detaliu în vederea construirii hipermarketului, fără a se sinchisi că sute de craioveni vor avea de suferit.


Vânzare dubioasă

Cu un an în urmă, SC Terra Invest SRL a solicitat Primăriei Craiova să-i vândă 340 de metri pătraţi de teren din vecinătatea căii principale de acces către viitorul hipermarket, din strada Sărarilor. Aceiaşi funcţionari publici aerieni cu diplomă au încropit repede un proiect de hotărâre pe care l-au pus pe masa consilierilor municipali, pe 25 mai 2006. Consilierul Emilian Ştefârţă nu a votat pentru rămânerea acestui proiect pe ordinea de zi şi colegul său Teodor Radu a declarat că „este vorba de o utilitate publică, iar legea interzice vânzarea“. De asemenea, comisiile de servicii publice şi juridică ale consiliului local au dat aviz nefavorabil actului, care, totuşi, până la urmă, a întrunit numărul de voturi pentru a fi ridicat la rang de hotărâre –  18 din 27 – în ciuda faptului că terenul supus tranzacţiei este traversat de conductele de termoficare şi apă ale oraşului. Terenul urma să fie vândut de primărie la un preţ derizoriu, iar Terra Invest se obliga să devieze reţelele de utilităţi – termoficare şi apă – pe cheltuială proprie. Directorul general al Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, îşi aminteşte şi el de acea hotărâre, dar spune că până acum nu au fost deviate traseele reţelei de apă caldă. „Noi administrăm pe acel teren conductele care deservesc blocurile R. Acestea nu pot fi deviate decât după un proiect avizat de noi. Până acum nu ne-a fost prezentat un astfel de proiect“, a afirmat Tatian Tudorache. Situaţie similară la Regia Apa Craiova. O secretară a firmei Terra Invest ne-a asigurat în urmă cu două zile că un oficial al societăţii ne va contacta.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. dumi said:

    si de problema spatiului de depozitare a gunoaielor din zona blocurilor “S” ale asociatiei nr 14 din cartierul 1 Mai, tot nu se intereseaza nimeni. oare de ce? (am aflat ca, pana si administratorul locuieste in zona asociatiei care-si depune gunoiul tot aici, asa ca nu are nici un interes). faptele se leaga intre ele.

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 5 mai 2007

Actualitate

» Craiovenii zboară la mare
» Bisturiul Termoficării în bulevardul Titulescu
» Băncile ofertează într-un singur loc
» Sute de olteni vânduţi pe un hipermarket

Local

» De pe malul Dunării
» Sărbătoarea Salcâmului, amânată de referendum
» Groapa de gunoi a satului miroase a lux
» Comorile de la Hinova
» Taximetrie la negru
» Ministrul Nagy, urmărit penal
» TVR, fără preşedinte
» Accident grav lângă Pieleşti
» Ţăranii nu mai fac răscoală, ci miting
» Reacţii on-line
» Gust, din lider al studenţilor, director la stat
» 159 de secţii în străinătate pentru referendum
» Americanii le bat obrazul politicienilor români
» Azi voluntar, mâine parlamentar
» Îmbulzeală după minivacanţă la biroul de internări
» 80.000 de copii cresc departe de părinţi
» Andreea-Gabriela a ajuns într-un centru de primire
» Elevii de-a VII-a, primul examen din viaţă

Dolj

» 17 secţii de votare, fără legături telefonice

Sport

» Arsenal Motru, neprogramată
» Meci greu cu Arad
» România, locul şapte
» Oltchim a spulberat CSM Deva
» E mai greu cu românii decât cu olandezii
» Sevilla şi Espanyol vor juca finala
» Există încă speranţe
» Niţulescu crede că oltenii vor câştiga
» Vasilache, agresat de fanii craioveni
» Cioroianu vrea mai sus
» Prietenie alb-albastră
» Stăpânii Olteniei

Bani & Afaceri

» Creditele noi le bat pe cele vechi
» Comercianţii craioveni nu aplică taxa verde
» Risc mare, CASCO mai scump

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiri
» Abstinenţă la shopping
» Echipamente pentru o vacanţă de vis
» Fereşte-te de radar!
» Apariţie editorială
» ÎNTRERUPERI PROGRAMATE
» Utile Craiova
» O nouă relaţie după căsătorie
» Bancul zilei

Opinii

» Gică sau Ovidiu?
» Trompete vii, trompete moarte

Top