17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBisturiul Termoficării în bulevardul Titulescu

Bisturiul Termoficării în bulevardul Titulescu

Deja slăbit de intervenţiile de modernizare, unul dintre cele mai mari bulevarde din Craiova, Nicolae Titulescu, este înjunghiat şi de Regia de Termoficare, care
s-a apucat să schimbe 1.000 de metri de conducte, adâncind haosul care domină traficul rutier şi pietonal.

 Încă patru şantiere au răsărit pe b-dul Nicolae Titulescu din Craiova, la câteva săptămâni după ce utilajele SCT Bucureşti şi Domarcons Craiova au început să sfârtece carosabilul şi trotuarele arterei, în vederea reamenajării: lărgire, construire de căi suplimentare de acces în intersecţii şi de locuri de parcare.
Mai noul combatant pe frontul început anul trecut pentru reabilitarea reţelei de canalizare şi care pune umărul serios la debandada din traficul pietonal şi rutier este Regia de Termoficare Craiova, care înlocuieşte 1.000 de metri de conductă. Potrivit directorului general al unităţii, Tatian Tudorache, lucrările trebuia făcute oricum în acest an şi în 2008.
„Am considerat oportun să intervenim acum, fiindcă strada este deja în lucru. N-avea nici un rost să spargem eventual nişte trotuare sau porţiuni de carosabil tocmai refăcute, iar la înlocuirea ţevilor nu putem renunţa, fiindcă acestea sunt degradate“, a declarat Tudorache. În Valea Vlăicii, la Grădina Botanică, în zona străzii Opanez şi a sediului SIF Oltenia, Regia Autonomă de Termoficare Craiova îngroapă în această perioadă peste un miliard de lei vechi în amplasarea noilor tronsoane de reţea, alte cinci miliarde de lei vechi urmând să fie băgate în acest an în sistemul de distribuţie.

Craioviţa, următoarea „victimă“

Săptămâna viitoare vor fi făcute publice rezultatele licitaţiei pentru transformarea centralelor termice din Craioviţa în puncte termice, ceea ce înseamnă că, în aproximativ două săptămâni, noi şantiere vor răsări în acest cartier. „Transformarea acestor centrale a fost decisă de municipalitate şi este în beneficiul locuitorilor Craioviţei, care vor avea apă caldă şi căldură produse pe bază de agent termic, şi nu pe gaz metan, ca până acum. Fără şantiere nu se poate“, a spus Tudorache. El a precizat că, în plus, o dată cu lucrările la centrale, în Craioviţa vor fi deschise tranşee şi pentru racordurile viitoarelor puncte termice la reţeaua de agent termic a Complexului Energetic Craiova, furnizorul de energie termică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS