12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj IMAS: PD şi Traian Băsescu pe primele locuri

Sondaj IMAS: PD şi Traian Băsescu pe primele locuri

Partidul Democrat conduce în intenţiile de vot ale alegătorilor, iar Traian Băsescu este omul politic cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei, conform Barometrului Opiniei Politice, dat publicităţii astăzi de IMAS. Conform studiului, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament, 32% dintre români ar vota cu PD, 17% cu PSD, 15% cu PNL, iar 14% cu PNG. PRM ar întruni un scor electoral de 8%, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România – 5%, Partidul Liberal Democrat – 4%, Partidul Naţional Ţărănist Creştin Democrat şi Partidul Iniţiativa Naţională – câte 2%, iar Partidul Conservator – 1%. Proporţia celor indecişi sau care nu votează a fost de 22%.
Traian Băsescu se află totodată în topul încrederii acordate oamenilor politici, cu 49% dintre cei intervievaţi, urmat de George Becali – cu 36% şi Theodor Stolojan – 31%. Mircea Geoană a întrunit 22% la capitolul încredere, Călin Popescu-Tăriceanu – 19%, Emil Boc – 17%, iar Corneliu Vadim Tudor – 15%. Tot la capitolul încredere, Bogdan Olteanu a obţinut 14%, Varujan Vosganian – 13%, Ludovic Orban – 12%, Marko Bela – 10%, Dan Voiculescu – 9%, iar Ioan Talpeş – 4%.
22% dintre cei intervievaţi au apreciat totodată că actualul Guvern conduce ţara mai bine decât anteriorul executiv, 35% au susţinut că o conduce mai rău, iar 32% au afirmat că o conduce la fel. În ce priveşte starea de spirit generală, 56% dintre români cred că lucrurile în România merg într-o direcţie greşită, în timp ce 36% consideră contrariul.
Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 14-22 aprilie 2007, în 105 localităţi, pe un eşantion aleator, stratificat, reprezentativ pentru populaţia adultă a României, cu o marjă statistică de eroare de plus/minus 2,57%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII