3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia - locul 96 în privinţa libertăţii presei

România – locul 96 în privinţa libertăţii presei

România se află pe locul 96 în clasamentul internaţional al libertăţii presei, la egalitate cu Brazilia, Timorul de Est, Salvador, Lesotho, Nicaragua şi Peru, conform raportului Freedom House, publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, sărbătorită la 3 mai.
Potrivit Freedom House, România a înregistrat progrese în ceea ce priveşte implementarea legislaţiei privind libertatea informaţiilor. Raportul menţionează că mediile şi sursele de informare s-au multiplicat şi sunt mult mai active şi aminteşte de faptul că Parlamentul a adoptat o lege prin care jurnaliştii nu mai pot fi condamnaţi la închisoare din cauza defăimării sau a altor acte similare.
La nivel mondial, raportul constată un declin al libertăţii presei în 2006, atrăgând atenţia că se înregistrează tendinţe îngrijorătoare în special în Asia, în fostele state sovietice şi în America Latină şi că, în unele regiuni, s-au înregistrat tentative de impunere a unor restricţii sporite asupra mediilor online. Raportul Freedom House acordă o bilă neagră autorităţilor de la Kremlin, care şi-a continuat agresiv demersurile în marginalizarea mediilor independente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS