14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimiţi cu sechestrul?

Primiţi cu sechestrul?

Fiscul a decis să ceară documente suplimentare de la asociaţii de la MAXITEC SRL, după ce a avut surpriza să constate că funcţionarii de la Cadastru au încurcat cărţile funciare în cazul sechestrului pe casa lui Adrian Mititelu.

După ce s-a fript cu sechestrul anulat pe casa omului de afaceri Adrian Mititelu, fiscul doljean s-a hotărât să-şi schimbe modul de lucru în relaţia cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI). În ediţia de ieri a GdS relatam cum funcţionarii de la OCPI Dolj au încurcat cărţile funciare şi au intabulat un sechestru pe un teren intravilan de 7,6 hectare de la Balta Craioviţei aparţinând lui Mititelu, în cartea funciară a casei afaceristului. Ulterior, au fost nevoiţi să anuleze înscrisul. Interesant este că OCPI a comunicat fiscului că a intabulat sechestrul pe casa din str. Fraţii Buzeşti, nr. 33, când acest lucru nu se întâmplase încă.
DGFP Dolj a dispus în luna martie 2007 instituirea sechestrului asigurător pe casa lui Mititelu, în contul datoriilor de peste 250 de miliarde de lei vechi pe care firma MAXITEC SRL, la care este asociat, le are către bugetul de stat. Pentru a nu mai apărea surprize, fiscul a decis să ceară inclusiv extrasele de carte funciară la sechestrele pe care le instituie. „Deocamdată, mai avem răbdare, pentru că este cineva acolo care trebuie să răspundă“, a spus Silviu Dumitru, directorul executiv al DGFP Dolj. Dumitru crede că este şi altceva la mijloc: „Cred că a fost făcută cu rea intenţie. Asemenea greşeli nu există!“. „Vom face verificări şi vom vedea ce s-a întâmplat“, a afirmat, la rândul său, Maria Băsescu, directoarea OCPI Dolj.

Destinatari lipsă

Fiscul a luat măsuri şi în cazul altor asociaţi la firma MAXITEC. DGFP a trimis asociaţilor înştiinţări cu decizia de instituire a sechestrului asigurător pe averile personale. Cum în unele cazuri, înştiinţările s-au reîntors la fisc, pentru că destinatarii nu au fost găsiţi acasă, funcţionarii le-au postat pe pagina de internet a instituţiei.
Aşa îi regăsim aici pe Sorin Joavină şi Iulian Siclitaru. De altfel, trebuie spus că pe lista de sechestre au rămas Iulian Siclitaru, Sorin Joavină, Marin Trandafir, Ani Bălan şi Adrian Mititelu.
Din cercetările fiscului a reieşit că unii dintre asociaţi au în proprietate bunuri executabile. Pe numele lui Iulian Siclitaru s-a găsit un imobil pe strada Elena Teodorini, un teren în Cernele şi unul pe strada A.I. Cuza. Alt asociat, Marin Trandafir, ar avea şi el un teren intravilan de 400 mp pe strada Toporaşi, un imobil cu teren de 2.900 mp pe strada Nanterre şi un apartament pe strada A.I. Cuza, iar Ani Bălan – un imobil şi spaţiu comercial în cartierul Craioviţa Nouă şi o Dacia papuc. Asociaţii au contestat deciziile de sechestru asigurător în instanţă, ceea ce înseamnă că procedurile nu mai curg până la a deveni sechestru executor, însă proprietarii nici nu-şi pot înstrăina bunurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS