22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru cu probleme pe averea lui Mititelu

Sechestru cu probleme pe averea lui Mititelu

Sechestrul pe bunurile personale ale afaceristului pentru datorii neachitate către bugetul statului a băgat în ceaţă fiscul doljean şi Oficiul de Cadastru. În timp ce finanţele cereau sechestru pe terenurile lui Mititelu, cadastrul a încurcat adresele şi s-a înfipt în casa acestuia.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj a demarat în urmă cu doi ani o amplă acţiune de verificare la firmele controlate de Adrian Mititelu, concretizate în plângeri penale către procurori. Pe lângă aspectul penal al faptelor reclamate, fiscul doljean trebuie să-şi recupereze banii pe care a descoperit că nu i-a plătit Mititelu către bugetul statului. Pentru aceasta, a căutat prin conturile firmelor, pe la administratori şi a ajuns într-un târziu şi la averea afaceristului. După ce a identificat bunurile personale ale acestuia, DGFP Dolj a întocmit procese-verbale de sechestru pe care le-a transmis Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj pentru înregistrare în cartea funciară a respectivelor bunuri. DGFP a recurs la un astfel de demers pentru ca Mititelu să nu le poată vinde mai departe şi să le piardă în acest fel urma. Numai că eforturile fiscului s-au încurcat în hârtiile şi birocraţia care însoţesc un astfel de procedeu.

A încurcat adresele

Ca să-l lovească unde îl doare mai tare pe Mititelu, DGFP i-a pus sechestru pe o suprafaţă de peste şapte hectare de teren de lângă Balta Craioviţei şi a trimis adresă către OCPI însoţită de procesele-verbale pentru înregistrarea sechestrului. Liniştiţi că şi-au luat o grijă de pe cap, oficialii DGFP au declarat zilele trecute că Mititelu are sechestru pe toate bunurile personale, inclusiv pe pământuri. Surpriză, însă. În cartea funciară a imobilului, sechestrul asigurator a fost anulat din cauză că o angajată de la Oficiul de Cadastru a confundat terenul sechestrat cu casa în care locuieşte Mititelu. Surse din cadrul OCPI au declarat pentru GdS că greşeala a apărut deoarece pe adresa trimisă de fisc era trecută doar adresa casei unde locuieşte afaceristul, iar terenurile care făceau obiectul sechestrului erau trecute pe fila de sub adresă. Tocmai acea filă a fost trecută cu vederea de angajata Oficiului de Cadastru care a înregistrat în Cartea Funciară sechestrul pe vila lui Mititelu. Ulterior, conducerea Oficiului de Cadastru a corectat eroarea, anulând înscrisul. Asta l-a înfuriat la culme pe directorul DGFP Dolj, Silviu Dumitru, care credea că lucrurile se rezolvaseră. „Nu se poate aşa ceva. Noi avem comunicare din partea lor că sechestrul pe casă a fost întabulat. Cine greşeşte plăteşte“, a declarat nervos directorul fiscului. Două parcele din terenul al cărui sechestru trebuia înregistrat este situat în jurul Bălţii Craioviţa, iar altă parte peste stradă. Până când va afla cu certitudine dacă sechestrul pe cele şapte hectare a fost sau nu înregistrat oficial, fiscul aşteaptă răspuns la alte adrese prin care cerea blocarea vânzării mai multor imobile, printre care şi casa în care locuieşte Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU