12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGalerie lui Băsescu la televizor

Galerie lui Băsescu la televizor

Pediştii din Dolj l-au lăsat baltă pe Traian Băsescu. Organizaţia judeţeană şi cea din Craiova nu au participat la mitingul de susţinere de ieri-seară, din Piaţa Constituţiei, preferând o variantă mult mai comodă de a lua pulsul evenimentelor: în faţa televizorului. Celelalte organizaţii din ţară şi-au mobilizat membrii şi au venit cu miile cu autocarele sau cu maşinile personale.

Pentru membrii PD din Dolj contează mai mult liniştea personală decât zbuciumul unui miting de susţinere a persoanei care i-a adus la putere. Ca să nu-şi strice siesta de duminică, pediştii au băgat capul în pământ şi s-au făcut că plouă când a venit vorba să organizeze plecarea către Bucureşti. Primul semnal al dezinteresului PD Dolj faţă de situaţia creată de suspendarea şefului statului a fost joi seară, când membrii de partid nu s-au deranjat să participe la mitingul spontan organizat în Piaţa Prefecturii din Craiova. Cu chiu, cu vai, ruşinaţi probabil de tinerii şi de copiii care ţineau în braţe tablouri cu chipul lui Traian Băsescu, câţiva pedişti au ieşit în stradă, chinuindu-se să pară că le pasă de lovitura primită de şeful statului din partea parlamentarilor. Dacă la început puteam crede că au fost luaţi prin surprindere de rapiditatea cu care se derulau evenimentele şi nu au avut timp să se organizeze, miserupismul dovedit faţă de mitingul de susţinere de ieri seară, anunţat cu câteva zile înainte, dovedeşte că, o dată ieşiţi de la guvernare, pediştilor din Dolj nu le mai pasă decât de ei înşişi.

Mai bine la friptură decât la miting

Secretarul general al PD Dolj, Gelu Vişan, a declarat că organizaţia judeţeană nu a organizat nici o plecare către Bucureşti, deoarece Capitala este prea departe de Craiova. „La mitingul ăla vin organizaţii din jurul Bucureştiului, pentru că sunt aproape“. După ce a aflat că la miting participă şi susţinători din Constanţa şi Târgu Mureş sau Buzău, Vişan a declarat că în urma discuţiilor între membri organizaţiei s-a ajuns la concluzia că e mai bine să nu se organizeze nici o plecare. „Au fost oameni care m-au întrebat dacă noi plecăm la Bucureşti şi le-am spus că, dacă vor, pot să meargă cu maşinile personale. Noi am discutat şi am găsit că e mai bine să nu organizăm nimic pentru că facem mai mult rău. La discuţii nu a participat preşedintele PD Radu Berceanu“, a precizat Vişan. Primarul Antonie Solomon a declarat că nu l-a informat nimeni despre o eventuală plecare la Bucureşti. „Nu au fost discuţii la nivelul conducerii, nici la Craiova, nici la Dolj. Nu mi-a spus nimeni nimic despre nici un miting. Dacă îmi spuneau, mergeam, pentru că eu am intrat în PD pentru Berceanu şi Băsescu“, a declarat primarul Craiovei. Din Craiova, singurii care au participat la mitingul din Piaţa Constituţiei au fost liberal-democraţii lui Horaţiu Buzatu. „Este o acţiune a PLD Dolj. Suntem 30 de persoane din conducerea partidului şi membri simpli şi participăm pentru că asta este obligaţia fiecărui partid responsabil: să-l susţină pe Băsescu“, a declarat Buzatu.

Pedişti din toată ţara, alături de Băsescu

În timp ce pediştii doljeni îşi mângâiau burţile sătule după masa de duminică, toate celelalte organizaţii din ţară erau în fierbere.
De exemplu, la Constanţa, 11 autocare şi zeci de autoturisme cu cel puţin 500 de susţinători ai lui Traian Băsescu, cea mai mare parte membri ai Organizaţiei de Tineret PD, au plecat ieri spre Bucureşti. Preşedintele executiv al PD Constanţa, Dan Moisoiu, a precizat că nu este o acţiune ascunsă pentru că PD a fost partidul care l-a susţinut pe Traian Băsescu în candidatura sa la Preşedinţia României, şi îl susţine în continuare. Declaraţia a venit ca urmare a faptului că secretarul general al PD, Vasile Blaga, precizase ieri că PD nu este implicat în nici un fel în organizarea mitingului pro Băsescu de aseară. Blaga a adăugat că partidul îl va susţine total, inclusiv din punct de vedere logistic, pe preşedintele suspendat în campania pentru referendum. „PD îşi va asuma întotdeauna toate manifestările pe care le organizează. Partidul nu organizează manifestarea din Bucureşti, dar o să vedeţi probabil foarte mulţi membri PD la acest miting. PD este totuşi un partid cu peste 300.000 de membri şi nu pot fi opriţi să se manifeste şi vor participa la miting. Sunt convins însă că vor veni foarte mulţi dintre cei care nu sunt membri ai PD“, a spus Blaga. Acesta a făcut aceste precizări pentru a contracara declaraţiile pesediştilor, care acuzau PD că organizează mitinguri ilegale.
Şi pediştii din Buzău şi-au anunţat participarea la mitingul pro Băsescu de aseară, dar deplasarea nu a fost organizată de partid, ci fiecare a plecat cu autoturismul personal. Chiar preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, lider PD, a confirmat că va fi alături de susţinătorii preşedintelui suspendat. La rândul lui, preşedintele PD Teleorman a declarat că va participa la miting alături de un număr mare de membri, dar a negat că a deplasarea a fost organizată de partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII