5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia, pe fir la Asociaţia 1 Cerna

Poliţia, pe fir la Asociaţia 1 Cerna

După scandalul iscat la „Fii vocea cartierului tău!“, pe seama banilor percepuţi ilegal locatarilor unui bloc pentru acoperişul altui bloc, şi după insistenţele presei, un proces-verbal de verificare la Asociaţia 1 Cerna, din Craiova, însoţit de o adresă a poliţiei, a fost scos ieri de la naftalină de funcţionarii primăriei.

Cheltuielile efectuate pentru terasa blocului a 11, dar percepute locatarilor altor blocuri din Asociaţia 1 Cerna, vor fi repartizate din nou, se arată într-un document de control al Primăriei Craiova. Potrivit inspectorilor, suma totală se ridică la 57 de milioane de lei vechi şi urmează a fi recuperată doar de la proprietarii din blocul a 11, aşa cum e firesc. Pe de altă parte, administratorul Lavinel Ghiţă este cercetat în prezent pentru săvârşirea unor fapte comise în cadrul activităţii la Asociaţia 1 Cerna şi care „pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni“, după cum se arată în adresa 21.066, din 6 martie, a Secţiei 1 Poliţie Craiova. Menţionăm că scandalul, care mocnea încă de la sfârşitul anului 2006, a luat amploare la începutul acestui an, după ce mai mulţi craioveni din Asociaţia 1 Cerna au făcut public cazul, în cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tău!“, derulat de Gazeta de Sud în fiecare cartier al Băniei. Ei îşi pierduseră definitiv răbdarea cu şefii asociaţiei cu puţin timp înainte, când s-au trezit la uşi cu executorul judecătoresc, croit să le ia banii pentru acoperişul blocului a 11, fiindcă acela care-l construise obţinuse o sentinţă civilă împotriva Asociaţiei 1 Cerna. Marian Giubelan, şeful Serviciului coordonare asociaţii, din cadrul municipalităţii, a recunoscut ieri că măsura trebuia luată mai de mult. „Ştim că, la rândul ei, asociaţia a încercat să recupereze banii de la locatarii blocului a 11, dar a pierdut în instanţă, drept pentru care am considerat că nu mai putem interveni. Am reanalizat însă situaţia şi am ajuns la concluzia că putem dispune conducerii asociaţiei o nouă repartizare a cheltuielilor cu acoperişul, dându-i şi un termen: 5 mai 2007. În cazul celor care au plătit deja, fie sumele se vor constitui în fonduri pentru lucrări în blocurile lor, fie vor fi scăzuţi de la anumite plăţi. Trebuie luată o decizie în cadrul Adunării Generale a membrilor asociaţiei“, a spus Giubelan.

Administratorul, suspendat

Administratorul Lavinel Ghiţă a fost suspendat de comitetul executiv al Asociaţiei 1 Cerna până la finalizarea cercetărilor poliţiei. El spune că primăria nu i-a acordat nici un sprijin în cazul repartizării obligaţiilor pentru acoperiş. „Eu l-am întrebat atunci pe domnul Giubelan cum să recuperez banii, după ce investitorul acoperişului a câştigat, pe nedrept, procesul cu Asociaţia 1 Cerna. Dumnealui mi-a spus să-i împart la toată lumea şi aşa am făcut. Nu înţeleg de ce acum spune că nu ştia despre ce e vorba“, a declarat Lavinel Ghiţă. „Nu i-am spus niciodată că nu ştiu despre ce e vorba. Am spus că sunt nişte procese pe rol sau că nu avem dreptul să răstălmăcim o decizie a instanţei, după caz“, a afirmat Marian Giubelan. În privinţa anchetei poliţiei, Ghiţă afirmă că este vorba de o sesizare a Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari Dolj, cu privire la neconcordanţe între sumele din chitanţele rămase în carnete şi cele originale, tăiate în 2004, 2005 şi din ianuarie până în iunie 2006.

Acoperişul, la control

În aceste zile, inspectorii altui serviciu al Primăriei Craiova au de lucru la Asociaţia 1 Cerna: Disciplina în construcţii verifică dacă acoperişul de la blocul a 11 a fost construit cu autorizaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII