12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitica în România este paralizată

Politica în România este paralizată

Europarlamentarul german CDU Michael Gahler a declarat ieri, la Cluj, că amânarea alegerilor pentru Parlamentul European (PE) este o greşeală a guvernului, care nu dă dovadă de spirit european.
„Cetăţenii români au acest drept, ca reprezentarea lor în Parlamentul European să fie legitimată cât mai repede, iar acest argument, că în condiţiile actuale nu ar exista o atmosferă în care se pot discuta probleme ale politicii europene, îl consider fals“, a precizat europarlamentarul german.
Gahler, care este şi vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă a PE, consideră că decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu, de a amâna alegerile europene, nu face decât să favorizeze forţele extremiste. „Toate alegerile, atât europene, cât şi cele locale, sunt influenţate de toate sferele, aşadar nu există o delimitare strictă în cadrul acestor alegeri. La alegeri europene pot apărea teme legate de probleme naţionale şi invers. Consider că o amânare a alegerilor europene favorizează mai mult forţele extremiste decât pe cele democratice“, a afirmat Gahler.
În opinia popularului european, puterea de absorbţie a fondurilor europene va fi afectată din perspectiva amânării scrutinului pentru PE, însă nu pentru că viitorii aleşi ar avea vreun cuvânt de spus în această privinţă şi pentru că priorităţile clasei politice se schimbă, pierzând din vedere obiectivele importante ale ţării. „Dacă se fac jocuri de politică internă şi vă lăsaţi duşi de acest val, atunci pe undeva clasa politică se ocupă mai mult de problemele interne şi se pierd din vedere problemele stringente şi globale ale ţării/…/ Atunci când te afli într-o campanie electorală îndelungată, în paralel există procesul de suspendare a preşedintelui ţării, poate alegeri pentru preşedinţie, după acestea poate apărea şi problema noilor alegeri parlamentare, la care se adaugă şi alegerile europarlamentare. Atunci, politica este paralizată, este o problemă clară“, a mai spus Michael Gahler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS