27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndreea s-a prabusit intre etaje

Andreea s-a prabusit intre etaje

Rasturnare de situatie in ancheta privind cazul fetitei de un an si trei luni aduse miercuri seara in coma la Spitalul de Urgenta din Craiova, cu multiple traumatisme cranio-cerebrale. Mama copilului si concubinul acesteia au recunoscut in fata politistilor ca fetita a cazut, de fapt, pe scarile de ciment dintre etajele noua si opt.


Adevaratul motiv care a bagat-o in coma pe micuta Andreea incepe sa iasa la iveala. Dupa ce s-a trezit din betia de 24 de ore pe care a tras-o in cinstea cumnatului sau, mama fetitei, Mirela Bailesteanu, le-a declarat politistilor, impreuna cu concubinul sau, Marian Marius Vasile, ca in realitate fetita a cazut in cap, nu o data, ci de doua ori.


Prima oara, Andreea a cazut de la o inaltime de 30 de centimetri de pe paletii de pe acoperisul blocului, unde o lasase concubinul mamei sale, care plecase sa ia pulpele pentru un gratar amenajat pe balcon.


Vazând ca plânge, concubinul a asezat copilul in capul scarilor si l-a lasat nesupravegheat. Andreea s-a prabusit apoi pe scarile dintre etaje si si-a pierdut cunostinta. „Concubinul a declarat ca fetita s-a pravalit din capul scarilor si ca a gasit-o intinsa pe ciment, fara cunostinta. Mama copilului a spus ca, atunci când s-a intors de la cumparaturi, l-a gasit pe concubin incercând sa resusciteze copilul, dându-i palme peste fata“, au precizat pentru GdS surse din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Olt.


Cheia anchetei e la IML


Noile declaratii date politistilor din Bals ar putea justifica urmele de palme pe care a spus ca le-a vazut pe fata copilului doctorul Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, cel care a monitorizat constant starea fetitei. Tot in felul acesta s-ar putea explica si multiplele traumatisme cranio-cerebrale si hemoragia cerebrala cu care a fost adusa la spital Andreea Georgiana. La aceasta concluzie ar putea ajunge si Institutul de Medicina Legala Craiova, cel care se ocupa de investigarea cazului. Potrivit surselor mentionate anterior, medicul legist a admis ca traumatismele si hemoragia puteau fi provocate de caderea de pe scari. „Nu exista contradictii intre declaratiile lor (ale mamei si concubinului – n.r) si constatarile medicului legist“, au mai spus acestea. Alexandru Camenita declarase joi ca traumatismele suferite de fetita nu ar fi putut fi provocate nici de o cazatura de la etajul zece al unui bloc. Dosarul penal aflat pe rol va fi finalizat insa peste câteva zile, apoi Politia Bals va decide daca va sesiza Parchetul pentru continuarea cercetarilor. „Daca e sa fie cineva considerat vinovat, acela este concubinul si nu mama, pentru ca nu ea a stat cu copilul in momentul producerii accidentului“, au precizat sursele citate. Acest lucru ar putea-o ajuta pe mama fetitei, mare amatoare de alcool, sa nu fie decazuta din drepturile parintesti. In acest caz, numai instanta va decide. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt (DGASPC) au precizat pentru GdS ca vor cere Spitalului de Urgenta din Craiova certificatul medico-legal pentru a initia masurile de decadere din drepturile parintesti ale celor vinovati. De asemenea, reprezentantii DGASPC Olt au precizat ca vor cere omologilor din Dolj sa realizeze o ancheta si in cazul celeilalte fete a Mirelei Bailesteanu, in vârsta de noua ani, care locuieste in prezent la Pielesti.


Andreea se simte mai bine


Medicii craioveni sunt inca sceptici in privinta evolutiei starii de sanatate a fetitei. „Este greu sa ne pronuntam despre sansele de supravietuire ale fetitei. In ultimele ore se pare ca starea ei s-a ameliorat, insa exista in continuare pericol, mai ales ca fetita era foarte slabita. Se afla in continuare in coma de gradul doi“, a declarat Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova. Personalul medical care monitorizeaza permanent starea Andreei sustine ca in afara unei femei mai in vârsta, care s-a interesat despre sansele de supravietuire ale fetitei in primele ore dupa ce aceasta a fost internata la Terapie Intensiva, nimeni altcineva din familie nu a mai intrebat de copila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII