5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelelele odraslelor justitiei

Belelele odraslelor justitiei

Bataile de cap pe care le au nume de seama ale justitiei craiovene din cauza odraslelor par sa fi devenit un fenomen ingrijorator in ultima vreme. Mai intâi a fost Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei si nepotul procurorului Gheorghe Covei. S-a facut remarcat mai ceva decât copiii prefectului Raducanoiu de odinioara, alegându-se cu dosare penale, ba chiar, pâna la urma, si cu o pedeapsa penala, fie ea si de trei luni de inchisoare cu suspendare. Iar asta, spre durerea parintilor sai, care au suferit amarul boacanelor facute de fiul lor.


Crezusem ca totul se va sfârsi aici. Am ajuns sa vad, insa, alti parinti suparati: Nicolae Budiana, procuror la Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, si Alexandrina Budiana, grefiera la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj. Fiicele celor doi – procurora Claudia Budiana si Ramona Vancea – traiau tocmai cu Stelica Ionescu, zis Stelica Dragavei, si Adrian Posulescu, amândoi arestati la solicitarea autoritatilor franceze pentru afaceri pe picior mare cu carduri clonate. Parintilor celor doua tinere le venea sa intre in pamânt de rusine, dupa scandalul creat in urma descinderilor si arestarilor efectuate de oficialii francezi impreuna cu – culmea! – colegii de la DIICOT ai procurorului Budiana.


Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia Consiliului Superior al Magistraturii, prin care Claudia Budiana a fost scoasa basma curata pentru relatia ei cu Dragavei, ca s-a mai intâmplat una. De asta-data, ilustrul avocat Ion Petre Surdu si mai multe rude ale sale s-au trezit la usa cu politistii si procurorii, aratându-le mandatele de perchezitie. Ca si când n-ar fi fost suficient, amândoi baietii avocatului au fost saltati, pentru a fi audiati intr-un dosar privind clonarea de carduri, iar unul dintre ei a primit chiar mandat de arestare din partea Tribunalului Dolj. Am vazut la tribunal un tata distrus de aceasta intâmplare. Zâmbind sa-si ascunda mâhnirea si strângând din dinti ca sa nu izbucneasca in lacrimi, avocatul Surdu a facut, juridic, tot ce i-a stat in putinta pentru a incerca sa-si scape fiul de arestare. A fost in zadar, insa. Cel putin o perioada, fiul sau a ajuns in spatele gratiilor. Iar sentinta a mai intristat o familie, acea a judecatoarei Georgeta Catanoiu de la Curtea de Apel Craiova, a carei fiica, avocat, este sotia fiului arestat al avocatului Surdu.


Toti acesti parinti – nume cunoscute ale justitiei craiovene, la care banii n-au fost niciodata o problema – au suferit teribil pentru acuzatiile aduse odraslelor. Mai grav e insa ca nu sunt singurii. Si alti onorabili care inclina intr-o parte sau in alta balanta Zeitei Justitiei au asemenea copii care sunt doar la un pas de a calca gresit, rupându-se in figuri prin localuri luxoase ori la volanul unor masini de sute de cai-putere. Merita acesti parinti, oare, asta? Un batrân imi spunea odinioara: „Taica, atunci când oi avea copii, sa-i bati când trebuie si sa nu le dai bani pe mâna, ca o iau razna“. O fi avut dreptate, n-o fi avut…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII