24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGradini suspendate in S200

Gradini suspendate in S200

Blocul S200 se va transforma intr-un simbol al orasului Craiova. Acesta va adaposti sali de expozitii si conferinte, amfiteatre, spatii de cercetare, sedii de banci si firme, gradini suspendate, cafenele si restaurante.


Blocul S200 a fost, timp de 15 ani, locul preferat de sinucigasi. Acesta a bagat zâzanie intre Primarie si Universitatea din Craiova. Dupa ce in urma cu un an cele doua institutii au hotarât sa devina partenere cu un investitor care dorea sa construiasca in locul blocului un centru comercial, acestea au inceput sa se certe pe cei 4.324 mp aferenti imobilului. Initial, terenul a apartinut primariei, dar a fost trecut in proprietatea universitatii prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau.


Universitatea din Craiova a devenit proprietara si peste terenul de 4.324 mp din jurul blocului S200. Prin Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 3103 din 18 ianuarie 2006, pe lânga atestarea dreptului de proprietate asupra cladirii S200 si a terenului de sub aceasta, oferite universitatii prin hotarâre de guvern in 1997, ministrul Mihail Hardau a atestat si dreptul de proprietate asupra terenului de lânga bloc, universitatea obtinând in baza ordinului ministrului si intabularea dreptului de proprietate asupra acestui teren.


S200, finalizat in 2008


Toate acestea au ramas insa in urma pentru ca blocul S200 se va transforma, asa cum a declarat Ion Vladimirescu, ieri, la taierea panglicii santierului, intr-un obiectiv modern care va fi finalizat intr-un an. „De astazi (ieri – n.r.) se va intra in lucru si sper ca, de la 1 ianuarie 2008, blocul se va transforma intr-un punct de atractie, intr-un obiectiv modern, cu o arhitectura de invidiat, cea mai mare constructie din Oltenia. Va avea atât un impact cultural, cât si socio- economic, aici putând lucra peste 500 de oameni. Va avea o parcare subterana, centre expozitionale si de informare, centre de consultanta, spatii de cercetare, amfiteatre, sedii bancare. Tot aici vor fi si sali pentru studenti pentru ca avem foarte mult spatiu, câte 1.800 mp la fiecare dintre cele 13 niveluri“, a explicat Vladimirescu. In plus, pe acoperisul constructiei vor fi gradini suspendate cu restaurante si cafenele. „Ideea mi-a venit in timp ce stateam pe balcon si atunci am zis ca ar fi bine sa avem gradini suspendate unde oamenii sa bea o cafea, un suc“, a mai spus Vladimirescu. Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat 403 miliarde pentru acest centru, iar firma pitesteana AGERCOM, care a câstigat licitatia, se va ocupa de construirea centrului. „Nu este o lucrare grea, dar trebuie lucrat cu foarte mare atentie pentru ca este o constructie unde vom pune accent pe detalii. Cladirea aceasta va fi reprezentativa atât pentru noi, cât si pentru craioveni si speram sa finalizam lucrarile inainte de 1 ianuarie 2008“, a precizat Marian Constantinescu, director executiv SC AGERCOM SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS