16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii craioveni, alarmati degeaba

Pompierii craioveni, alarmati degeaba

Pompierii craioveni, si nu doar ei, au fost pusi pe drumuri degeaba de doua ori in noaptea de marti spre miercuri.


Marti seara, la ora 21.10, Detasamentul 1 Pompieri Craiova s-a deplasat cu o autospeciala cu apa si spuma pentru a stinge un presupus incendiu izbucnit la un chiosc de ziare de pe peronul Garii Craiova. Ajunsi la fata locului, pompierii au constatat ca au fost, de fapt, victime ale unei glume proaste. Echipajul a facut cale intoarsa, insa n-a avut parte de o noapte linistita.


Un nou apel a tulburat linistea pompierilor craioveni la ora 2.57. De aceasta data, un barbat a sunat in mai multe rânduri, anuntând ca pe strada Bariera Vâlcii din Craiova, in dreptul CET II, a avut loc un groaznic accident rutier, in urma caruia un autoturism a luat foc, iar cei doi ocupanti ai autovehiculului in flacari nu pot sa iasa din masina. La fata locului s-au deplasat cu mare viteza, in alai de sirene si girofaruri, forte de interventie de la pompieri, politia rutiera, plus ambulanta SMURD si echipa de descarcerare. Din nou, anuntul s-a dovedit a fi fals.


„Astfel de anunturi false, date de persoane iresponsabile, s-au inmultit in ultima vreme, perturbând activitatea noastra. Noi ne deplasam la fata locului, fara sa stim daca anuntul telefonic prezinta sau nu fapte reale. In timp ce noi mergem la un apel care se dovedeste a fi fals, altcineva ar putea avea insa nevoie de pompieri la un incendiu real“, a declarat capitan Florin Cocosila, purtator de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ – judetul Dolj.


Politia a inceput cercetarile pentru identificarea persoanelor care au facut anunturile false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS