7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTROPUTERE, scoasa la vânzare saptamâna viitoare

ELECTROPUTERE, scoasa la vânzare saptamâna viitoare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la privatizare ELECTROPUTERE Craiova in cursul saptamânii viitoare, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele institutiei, Teodor Atanasiu.


La rândul sau, purtatorul de cuvânt al AVAS, Adriana Tran, a informat ca in cursul zilei de ieri Consiliul Director al autoritatii pentru privatizare urma sa adopte decizia pentru privatizare. AVAS, care detine 62,8% din capitalul social al ELECTROPUTERE Craiova, va vinde pachetul majoritar de actiuni, dar o pondere importanta in oferta viitorilor investitori o vor avea investitiile tehnologice, de mediu si de capital de lucru, renuntând la ideea de a privatiza fabrica pe un euro.


AVAS a primit in ultimii doi ani 17 scrisori de intentie pentru privatizarea ELECTROPUTERE Craiova, din care numai patru apartin unor companii românesti. Conducerea societatii craiovene crede insa ca multe dintre posibilele oferte nu mai sunt de actualitate.


„Ramâne de vazut cine va cumpara caietul de prezentare si, de asemenea, cine va face oferte concrete. Multe dintre firmele vehiculate pâna acum nu mai sunt interesate de privatizare“, a declarat directorul general al societatii, Cornel Mondea. Societatea craioveana are o situatie economica dificila, reprezentata in special de datoriile catre stat, in valoare de peste 1.200 de miliarde de lei vechi.


Anul trecut, ELECTROPUTERE a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,5 milioane de euro, dar si pierderi de circa doua milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS