27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii se revolta impotriva politiei si RAR

Taximetristii se revolta impotriva politiei si RAR

Controalele din trafic, intensificate in ultimele luni de politistii de la Rutiera si reprezentantii Registrului Auto Român Dolj, i-au nemultumit pe taximetristi, care sustin ca sunt haituiti.


Taximetristii craioveni sunt hotarâti sa initieze un protest impotriva controalelor extrem de dese efectuate de Politia Rutiera si Registrul Auto Român (RAR) Dolj, a caror tinta au devenit. Soferii de pe taxiuri sustin ca organele abilitate au exagerat, in ultimele trei luni, efectuând aproape in fiecare zi verificari care ii vizeaza, impiedicându-i astfel sa isi desfasoare activitatea. Intrigati ca ambele institutii si-au scos artileria grea si nu ii mai lasa „nici sa respire“, dupa cum sustin ei, au decis ca e timpul sa ia atitudine, deoarece se considera haituiti de oamenii legii.


„Nu pot intelege din ce cauza ne tot controleaza! Am ajuns sa nu mai putem lucra pentru ca ne pomenim cu ei pe cap zilnic. Cred ca mai sunt si alte masini cu probleme, in afara de taxiuri, dar lor li s-a pus pata pe noi. Am vorbit cu colegii mei si sunt de acord sa facem un protest in strada daca vor continua cu actiunile lor“, a spus Vasilica Grigore, taximetrist.


Memoriu impotriva controalelor prea dese


Nemultumirile taximetristilor au ajuns si la urechile reprezentantilor Camerei Nationale a Taximetristilor, care le dau dreptate soferilor. Gheorghe Tomescu, vicepresedintele asociatiei, a precizat ca a urmarit activitatea angajatilor celor doua institutii abilitate si a ajuns la concluzia ca 90% dintre masinile verificate pe traseu sunt taxiuri. Tomescu sustine ca, probabil, intensificarea controalelor, la aceasta categorie de masini, s-a facut deoarece ilegalitatile descoperite la taxiuri sunt mai usor de pedepsit.


„Am vazut in timpul controalelor masini care erau mai vechi decât taxiurile si aratau si mai prost, nefiind intretinute, dar care nu au fost verificate. Vrem sa inaintam mai intâi un memoriu catre politie si RAR pentru a ne explica motivul cresterii numarului de controale si daca nu primim un raspuns vom lua o decizie ferma“, a explicat vicepresedintele Camerei Nationale a Taximetristilor.


Mai mult, acesta sustine ca nu toti taximetristii au reusit sa isi achizitioneze dotarile pentru siguranta, din acest motiv fiind penalizati. „Chiar eu am cautat in tot orasul zilele acestea echipamentul necesar, respectiv trusa medicala, triunghiul si stingatorul, si nu l-am gasit. Aici chiar nu e vina soferilor“, a incheiat Tomescu.


Sunt verificate toate masinile


In timp ce taximetristii se plâng ca oamenii legii nu au altceva mai bun de facut decât sa stea pe capul lor, politistii de la Rutiera afirma ca actiunile lor nu sunt facute in mod special pentru ei. Seful Politiei Rutiere Dolj, comisar Stelian Nicolaescu, a declarat ca intr-adevar numarul controalelor in trafic s-a marit in ultima perioada, insa acestea vizeaza toti conducatorii auto.


„Când avem actiuni alaturi de angajatii RAR, oprim atât taximetristii, cât si celelalte masini. Ca au fost facute mai multe verificari este adevarat, deoarece a crescut numarul de accidente grave atât in Craiova, cât si in Dolj si normal ca vrem ca soferii sa respecte cu strictete regulile de circulatie“, a precizat Nicolaescu. Comandantul politistilor de la Rutiera sustine in schimb ca masinile sunt oprite in trafic doar daca se constata ca au incalcat vreo regula, prilej cu care soferilor le sunt cerute si restul documentelor, cum ar fi verificarea tehnica sau asigurarea masinii.


Parerea colegilor de la Rutiera este sustinuta si de conducerea RAR Dolj, care afirma ca nu exista controale doar pentru taximetristi. „Verificarile se fac zilnic, conform indicatiilor primite de la Ministerul Transporturilor. In ultima perioada s-au inmultit deoarece ne-a permis vremea. Precizez insa ca vor continua in acelasi ritm. Oricum, taximetristii care au actele in regula nu au de ce sa le fie frica“, a declarat Marcel Marcea, directorul RAR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU