14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportatorii ameninta cu scumpirea biletelor

Transportatorii ameninta cu scumpirea biletelor

Transportatorii doljeni au amenintat ieri cu scumpirea biletelor si abonamentelor pe traseele din judet daca societatea care detine Autogara Nord nu reduce taxa de peron. Acestia au cerut Primariei Craiova, dar si prefectului Nicolae Giugea sa gaseasca alte puncte de imbarcare a pasagerilor, pentru a evita monopolul impus de firma.


Nemultumirea transportatorilor s-a declansat in momentul in care SC Pelendava, firma care detine Autogara Nord, a decis sa scumpeasca taxa de peron cu 300%. Suma, calculata pe cursa in functie de capacitatea autovehiculului de transport si de lungimea traseului, le-a fost ceruta operatorilor la inceputul acestui an si va falimenta, potrivit acestora, mare parte din firmele de profil. Transportatorii doljeni au solicitat ieri reprezentantilor Autoritatii Rutiere Române, Primariei Craiova si Registrului Auto Român, dar si prefectului Nicolae Giugea sa incerce gasirea unei solutii in acest caz. „De la 85 de centi, ni s-a cerut dintr-o data la reactualizarea contractelor 2,5 euro fara TVA. Asta inseamna ca ar trebui sa scumpim biletele cu cel putin 35-40%“, a spus Gheorghe Neagra, presedintele Asociatiei Transportatorilor Particulari de Persoane Dolj. Parerea a fost impartasita si de presedintele filialei doljene a Federatiei Nationale a Transportatorilor, Constantin Borcan, care a propus identificarea unor puncte in care sa poata stationa microbuzele pentru ca in prezent Autogara Nord este singurul loc din zona de nord in care acestea pot parca. Acesta s-a plâns prefectului Giugea si de starea deplorabila a drumurilor din judet, fapt care duce la deteriorarea rapida a masinilor de transport. Zilnic, din Autogara Nord pleaca sute de curse catre partea de nord a judetului.


Giugea discuta cu reprezentantii SC PELENDAVA saptamâna viitoare


Gasirea unor solutii alternative pentru stationare ar putea fi insa o problema destul de dificil de rezolvat. Adriana Motocu, directoarea Directiei Tehnice din cadrul Primariei Craiova, a precizat ca e putin probabil ca propunerile de terenuri pe care le vor face transportatorii sa fie unele viabile. „Va fi foarte greu sa identificam aceste puncte care sa nu fie revendicate sau sa aiba la momentul acesta un proprietar. Oricum, veniti cu propuneri pentru ca noi sa le putem verifica in baza noastra de date“, a spus Motocu. Pentru a gasi o solutie la nemultumirile transportatorilor, prefectul Nicolae Giugea a promis ca va avea saptamâna viitoare o intâlnire cu reprezentantii societatii Pelendava. „Va vom comunica rezultatul discutiei noastre de saptamâna viitoare si poate ca este cazul sa discutam cu cei de la societatea care detine Autogara Nord si despre modernizare“, a spus Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS